Najväčší objav života je objavenie skutočného Samého Seba hlboko vo svojom vnútri - a nájsť tak vnútornú slobodu

30.11.2023 22:12

Človek súčasnosti je fascinovaný a zotročený fenoménom produkcie a konzumizmu a ošiaľom z dosahovania maximálne možného zisku podobným spôsobom, ako boli ľudia staroveku a stredoveku fascinovani a zotročení religióznymi kultami a symbolmi a religióznymi autoritami.

 

Voľakedy ľudia stavali chrámy svojim bohom a bôžikom, my dnes budujeme ako novodobé chrámy superluxusné obchodné domy a naša devótna služba novému modernému bôžikovi - konzumu - je presne takým istým úbohým a otrockým aktom, ako bola služba našich predkov ich bôžikom.

 

A oba druhy takej služby a posluhovanie týmto nepravým idolom, sú len vyjadrením neslobody človeka a jeho neschopnosti hľadať a nájsť cestu k osobnému šťastiu v sebe, vo svojich vlastných schopnostiach, vo svojej vlastnej kreativite, ktoré si dal zvonku odobrať a či odkúpiť, a ich tak pre seba znehodnotil a či úplne stratil. 

 

Kto sa vydá do rúk iracionálnych autorít a podľahne ich manipuláciám, ten nikdy neobjaví SÁM SEBA a preto nenájde opravdivé šťastie a napokon ukončí svoj život prv, než by ho bol vôbec niekedy začal. 

 

Sám Sebou môže človk byť len vtedy, ak dokáže očistiť a či oslobodiť svoje vnútro a svojho ducha od všetkých ho znečisťujúcich nánosov zvonku, ktorými sú vplyvy iracionálnych autorít, medzi nimi môžu byť učitelia, politici, náboženské autority, neraz dokonca i vlastní rodičia.

 

A preto nedovoľme, aby sme celý život prežili neslobodne a len v otroctve ducha, ktorého slobodu sme dobrovoľne odovzdali a či predali iným !!!