Zvláštne? Nie! Podozrivé! SANOFI prestal vyvíjať mRNA vakcínu proti Covidu!

28.09.2021 23:05

Renomovaný francúzsky farmaceutický koncern SANOFI len tak „z ničoho nič“ odrazu zastavil vývoj svojej novej očkovacej látky proti Covidu-19 na báze mRNA technológie a nebude ju vyrábať!

Pritom si koncern od nej veľa sľuboval (predovšetkým tučné zisky), ako to pred niekoľkými mesiacmi vyhlasoval, a robil jej veľkú reklamu.

Jeden z vicešéfov koncernu Thomas Triomphem v utorok vyhlásil v médiách veľmi stručne niečo, čo znie veľmi rozporuplne a nelogicky, najmä v súvislosti s predošlými vyhláseniami:

„Premysleli sme si to a prišli sme k uzáveru, že už nepotrebujeme viac žiadne nové vakcíny s mRNA technológiou proti Covidu-19. Chceme však túto techniku využiť niekedy v budúcnosti.“

Ani jediné slovo vysvetlenia, prečo SANOFI odrazu nechce pracovať s technológiou mRNA v súvislosti s bojom proti Covidu. To samozrejme len otvára široky priestor pre špekulácie pri hľadaní skutočného dôvodu tohto na prvý pohľad úplne nelogického konania.

A to o to viac, že Thomas Triomphem dodatočne prezradil, že namiesto už fakticky ukončeného a veľmi drahého vývoja mRNA vakcíny proti Covidu, ktorá tak už mohla ísť na trh (čo sú pre SANOFI dvojnásobne vyhodené peniaze – za vývoj  a stratený zisk z predaja), vyvíja koncern teraz proti Covidu inú vakcínu a síce na proteínovej báze. Robí tak ale v spolupráci s britským výrobcom GSK.

Jedna zo špekulácii ide do toho smeru, že koncern SANOFI sa obáva, že príde k lavíne procesov, iniciovaných právnikmi tých, ktorí utrpeli ťažké zdravotné škody, ako aj rodinami tých, ktorí v dôsledku nasadenia mRNA vakcín už zomreli.

Súdy budú potom brať na zodpovednosť pôvodcov a či vinníkov týchto tragédií a SANOFI, vediac dobre, že jeho vakcína mRNA skrýva v sebe aj veľké nebezpečie, tak z tohto biznisu radšej rýchlo vystúpil.