Zúfalosť Grécka: Budúci rok príde do krajiny 100 000 utečencov. "Danke" Merkel

18.12.2019 22:21

Vládny poverenec Grécka pre prijímanie utečencov Manos Logothetis to včera oznámil médiám. Povedal, že utečenecká kríza v Grécku je stále plne aktuálna a ťažko dolieha na krajinu. Napriek tomu Atény očakávajú, že v priebehu budúceho roku príde do Grécka na grécke ostrovy viac ako 100 000 utečencov z Turecka.

To krízu ešte viac prehĺbi a je viac ako isté, že grécke obyvateľstvo bude na to reagovať s agresiou a s prejavmi nenávisti voči kancelárke Merkel, ktorú Gréci považujú za hlavnú príčinu zla, ktoré postihlo v posledných rokoch ich krajinu.

Viac ako 90 percent utečencov v Grécku sú moslimovia a pravoslávni Gréci nenávidia moslimov z celej duše. Z historického hľadiska sa tomu nemožno vôbec diviť. Veď Gréci boli pod jarmom osmanských moslimov dlhé štyri storočia. A tí brutálne prznili ich zem, ich reč i ich ženy.

Niečo také si kolektívna duša národa pamätá celú dlhú večnosť. Je to hlboká rana na nej, ktorá sa nikdy celkom nezacelí a okamžite sa otvorí naplno a krváca, keď príde ku konfrontácii s obrovskou masou tých, ktorých predkovia ju spôsobili a neustále jatrili.

Hlbinná psychológia dobre pozná také procesy, keď duša národa ostane po takých skúsenostiach traumatizovaná fakticky navždy.

Už celé mesiace prichádzajú nespočetní utečenci z Turecka alebo cez Turecko na grécke egejské ostrovy. Situácia je tam v nepredstaviteľne preplnených utečeneckých táboroch katastrofálna a stále do nich prichádzajú ďalší a ďalší utečenci. Humanitné organizácie i grécka polícia hovorí, že situácia sa tam čoraz viac  vymyká z pod kontroly a že dochádza k nebezpečným zrážkam domáceho obyvateľstva - ktoré už dávno nemôže žiť tak, ako žilo predtým - s agresívnymi utečencami.