Zničiť Sagana, zámer Jury. Demare bol ale hlavný vinník. Mlčí sa o tom

05.07.2017 22:28

Mal som k dispozícii viaceré videá. Aj neoficiálne. Diskvalifikácia Sagana je absolútne neoprávnená. Všetko spôsobil len a len Cavendish (ten počas kariéry zhodil na zem celkom beztrestne viacerých konkurentov; nedávno istý Vettel vrazil v pretekoch úmyselne do boku auta istého Hamiltona a nebola mu zastavená pretekárska činnosť). Cavendish sa chcel bezhlavo vtesnať do medzery, ktorá bola taká nepriepustná, že ak mal oči čo len trochu otvorené, musel vedieť, že tade sa dostane len ak Sagana „prevalcuje“.

Už dlhšie sa „povrávalo“, že Sagan i šéf stajne Bora Ralph Denk boli u rôznych dôležitých „vládcov cyklistiky“ v nemilosti pre rôzne otvorné a kritické slová a naviac niektorým z nich prekážalo neustále Saganove suverénne získavanie zeleného trička a jeho obrovská popularita vo svete.

Tiež viacerým cyklistickým stajniam a aj iným „pánom cyklistiky“, najmä francúzskym sa nepáčil prudký vzostup nemeckého nováčika Bora-Hansgrohe. Toto bola skvelá príležitosť zabiť jednou ranou dve nepríjemné muchy.

A „povráva sa“ aj to, že Francúzi chcú „vypestovať nového Sagana – takého svojho“.

Má ním byť mladík Demare – nudný mladý muž, ktorý nemá charizmu. „Sagan“ môže byť ale len jeden a tak toho pravého treba poslať z bojiska preč.

Slávny Greg LeMond – legenda cyklistiky, a spolukomentátor TdF, kráko po incidente jasne povedal, že je absolútne nehanebné a neoprávnené to, čo urobili so Saganom. Podobne zhrozene sa vyslovila aj iná legenda Lance Armstrong.

Greipel, ktorý absolútne nemohol vidieť, čo sa stalo, lebo šprintoval na druhej strane zhruba na úrovni Sagana a pozeral sa len dopredu, krátko po pretekoch reagoval agresívne a nepriateľsky na Sagana a povedal mu: „Už nie si môj priateľ, takmer by si ma bol po 2. raz zabil a teraz Marka Cavendisha.“

Len o niečo nekôr sa ale potom Petrovi osprvedlnil s tým, že si pozrel video a že vie, že urobil veľkú chybu a že už nikdy niečo také neurobí, aby táral bez toho, aby sa sám prevedčil.“

Fakty: 

Cavendish vrazil do minimedzery a padal skôr ako Saganov lakeť išiel do strany. V každom prípade narušil Saganovu rovnováhu dotykom tela a vychýlením vlastného padajúceho tela a ľavou časťou kormidla a ľavej ruky to bol on, kto spôsobil pohyb Saganovho lakťa.

Počul som názor jedného novinára, ktorý bol celkom v blízkoti nehody a ten to videl tak, že Sagan urobil len vyrovnávajúci pohyb lakťom, aby sám nespadol a že sa sám Cavendisha ani nedotkol.

Bol to „normálna“ šprintérska nehoda, aké sa stávajú. Sagan nebol v žiadnom prípade vinníkom. Toto o.i. prízvukoval niekoľkokrát aj Greg Lemond.

Čo je ešte veľmi dôležité, Sagan vôbec nezmeil svojvoľne líniu svojej dráhy.

A som pri Demare.

Ten šprintoval absolútne neregulérne a trestuhodne proti pravidlám, pričom extrémne ohrozil Nacera Bouhanniho, ktorý pritom len o vlások a vďaka svojej bleskovej reakcii unikol pádu. Demare „veselo“ a prudko  a extrémne zmenil pri šprinte smer svojej jazdy a prešiel z pravej strany do ľavej.

K tomu sa Jury ale vôbec nevyjadrila – premlčala a „prehliadla“ to – veď ide o nového francúzskeho „Sagana“.

Hanebné a kriminálne počínanie a som si istý, že v každom prípade Peter Sagan skôr alebo neskôr bude „očistený“ a verejnosť ho bude vnímať ako obeť spiknutia proti nemu.

Nikto nevie, ako to však momentálne vyzerá v jeho vnútri. A či to nebolo jeho posledné vystúpenie!? Je mužom spravodlivosti a maximálne neznáša krivdu a nespravodlivosť, a to nielen voči sebe.

Je možné, že bude reagovať „jánošíkovsky“:

Keď ste si ma upiekli, tak si ma môžete aj zjesť.

Bola by to najväčšia a najvýnimočnejšia tragédia svetovej cyklistiky. Hlupáci si neuvedomili, že podpilujú aj konár pod sebou………