Známy youtuber Kellner podal na Olafa Scholza SPD trestné oznámenie, ktoré môže mať pre neho konzekvencie

30.09.2021 23:23

Minulý týždeň Tim Kellner podal na Olafa Scholza, kandidáta na kancelára, trestné oznámenie vo veci  masívneho ovplyvňovania Finančného úradu mesta Hamburg a súčasne inicioval na youtube akciu „Nemecko udáva“, v ktorej vyzval svojich početných followerov, aby urobili to isté.

Zároveň ich požiadal, aby podali svoje trestné oznámenia na Štátnú prokuratúru v Kieli a nie v Hamburgu, kde Scholz bol 7 rokov primátorom a má tak všetky možnosti k ovplyvneniu prokuratúry, a to o to viac, že teraz je primátorom Hamburgu jeho intímny priateľ, exsenátor pre financie Peter Tschentscher.

Kellner vyvolal svojou výzvou doslova lavínu a kielsku prokuratúru zaplavilo množstvo trestných oznámení zo všetkých kútov Nemecka.

Záplava trestných oznámení na Scholza spustená Kellnerom mala na prokuratúru veľký signálny účinok, lebo z jej strany prišla nezvykle rýchla reakcia. A to dokonca vo veľmi nepriaznivom čase pre neho – len 36 hodín po nemeckých parlamentných voľbách prokuratúra odštartovala rozsiahlu policajnú raziu.

V jej rámci bola urobená prehliadka početných miestností Finančného úradu v Hamburgu, ako aj byt Scholzovho dôverníka Johanessa Karsa, exsprávcu financií a finančného rozpočtu SPD.

Polícia mala zaistiť pravdepodobne existujúce  podklady a písomnosti, ktoré by preukázali, že Olaf Scholz a ďalší poprední SPD predstavitelia si vynútili, aby hamburský Finančný úrad odpustil Warburg-Bank daňový dlh vo výške 47 miliónov eur – inými slovami, aby si to ponechala ako svoj „zisk“.

Potom je veľmi pravdepodobné, že nemalá časť z neho išla ako odmena do „rúk“ SPD, prípadne len do rúk Scholza a jeho ľudí.

Nie bez zaujímavosti je to, že na všetko dozerá práve kolínska Štátna prokurátura a tá je v Severnom Porýní-Vestfálsku, kde stále vládne Armin Laschet, CDU-CSU, ktorý dosiaľ nepochoval svoju nádej na zisk kancelárskeho kresla, a tu by mu nič tak veľmi nepomohlo ako usvedčenie Olafa Scholza z ťažkého trestného činu.

Veľkou záhadou však ostáva aj to, odkiaľ a ako sa Kellner dostal na také utajené diskrétne a dôležité informácie, na základe ktorých bolo možné zhotoviť také trestné oznámenie, ktoré prokuratúru doslova „zelektrizovalo“.