Žlto-modro oblečená von der Leyen v Bruseli nadšene kričala ukrajinsky: Slava Ukrajini

16.09.2022 15:32

Ursula von der Leyen, „vládkyňa“ EÚ mala v stredu pred Európskym parlamentom v Bruseli, ktorý bol celý zahalený modro-žltými ukrajinskými farbami, plamennú reč solidarity s Ukrajinou. Hlavným hosťom bola Olena Zelenska. 

Hrdo pripomenula „naša“ európska pani Ursula v žlto-modrých šatoch, ako nezištne a rýchlo prišla a aj naďalej prichádza do Kyjeva európska pomoc po ruskom útoku na Ukrajinu. Zdôraznila, že európski priatelia budú stáť po boku Ukrajiny, dokiaľ to bude potrebovať. Povedala, že Rusko vedie vojnu nielen proti Ukrajine, ale aj proti našej ekonomike, proti našim morálnym hodnotám i proti našej budúcnosti. 

Neviem aké naše morálne hodnoty mienila, ale ja mám určite celkom iné morálne hodnoty ako ona a určite v tomto smere nie som sám.

Táto jej výpoveď nie je ničím iným ako prekrúcaním faktov a pokusom zvaliť vinu za katastrofálnu ekonomickú recesiu, ktorá sa na nás valí, na Rusko. V Nemecku väčšina opozičných politikov a aj niektorí vládni vidia dôvod súčasnej existenčnej krízy v Európe, nie v Rusku, ale v protiruských sankciách.

Nepriamo to priznáva dokonca už aj provládny Spiegel.

Vo štvrtok som o tom písal v článku: Už aj Spiegel opakuje a rozširuje ruskú „propagandu“ o úpadku nemeckej ekonomiky?

Van der Leyen predniesla nesmierne pateticky aj tieto slová:

„Dnes má odvaha konkrétne meno – a toto meno znie Ukrajina. A meno má aj tváre – sú to tváre ukrajinských žien a mužov, ktorí sa postavili proti ruskej agresii.“

Po týchto slovách sa vzpriamila a hlasno zakričala po ukrajinsky – slava Ukrajiny!

Potom sa nemecká „vodkyňa“ Európy uveličene obrátila k vedľa nej stojacej Olene Zelenskej a obdivne o nej povedala:

„Ukrajinský národ bojuje o každú ulicu. A my vidíme, že to robí úspešne. Ukrajina je ale preto taká silná, lebo Vy ste celému národu dodala odvahu.“

V troch krátkych vetách veľa teatrálneho pátosu  a „kopa“ neprávd – a len čiernobiela optika.

Samozrejme, že táto osoba – ktorá, len tak mimochodom zmienené, má ako bývalá ministerka niekoľko „mrtvol zakopaných v pivnici“ - nepovedala ani slovo o tom, prečo na zmiernenie problémov občanov v kríze, Brusel neurobí nič pre to, aby profitéri krízy v  EÚ platili zo svojich obrovských miliardových „nadziskov“ špeciálnu daň, daň navýšenú, aby sa potom tieto milardy dali v nejakej forme tým firmám a tým občanom, ktorí sú na tom najhoršie.

Samozrejme, že táto osoba nepovedala ani to, že ak Nemecko chce ostať vyspelou priemyselnou krajinou, tak nevyhnutne potrebuje aj naďalej dôležité ruské suroviny a aj ruské energie (ktorými Rusko oplýva v takej miere, ako nikto iný). 

Pritom oboje pred ukrajinským konfliktom poberalo z Ruska za výhodných podmienok.

Svojho času po záplave migrantov do EÚ, ktorá sa začala 2015 (a pretrváva naďalej) napísal známy dlhoročný SPD politik  Thilo Sarrazin skvelú kritickú knihu Deutschland schafft sich ab – Nemecko sa odstaví samo 

Jeho vlastní stranícki kolegovia ho za to chceli politicky „ukrižovať“ a pranierovali ho ako ako islamofóba a notorického nepriateľa migrantov. A robili všetko pre to, aby bol vylúčený z SPD.

Teraz v tejto kríze a v časoch samovražednej ekonomickej vojny proti Rusku platí veta Deutschland schafft sich ab takpovediac mnohonásobne viac ako vtedy, keď Thilo Sarrazin dal tento titul svojej knihe!

Mimochodom, táto kniha sa stala veľkým bestsellerom!

 

Dodatok k Sarrazinovi:

 

Napokon sa mocným podarilo ho „ukrižovať“, a to len preto, že publikoval knižne svoje názory a svoju mienku a doložil to pádnymi argumentami.

Suché oznámenie v médiách znelo:

Am 31. Juli 2020 hat die Bundesschiedskommission der SPD Sarrazin wirksam aus der SPD ausgeschlossen. Thilo Sarrazin ist seit diesem Tag nicht mehr Mitglied der SPD.

 

31.júla Spolková SPD rozhodovacia komisia Sarrazina s konečnou platnosťou z SPD vylúčila. Od tohto dňa Thilo Sarrazin už viac nie je členom SPD.

 

Takže demokracia nie aufwiedersehen, ale aufnimmerwiedersehen (slovensky – zbohom navždy)