Žlté vesty a opozícia vyhlásili Le Pen za prezidentku. Má Macron armádu ešte za sebou?

05.02.2019 23:59

Predstavitelia žltých viest už dávno signalizovali, že ak Macron neodstúpi ako prezident sám,

tak urobia všetko pre jeho zvrhnutie. Zároveň verejne vyhlasovali, že pre nich je jedinou vhodnou osobnosťou pre obnovu Francúzska a nastolenie iného systému vládnutia len Marine Le Pen.

To mi bolo jasné už vtedy, keď som sa pred nejakým časom zúčastnil demonštrácií žltých viest v Paríži. Písal som o tom v jednom mojom blogu i v slovenských médiách.

K podpore a sympatiám voči hnutiu viest sa samozrejme prihlásila už na začiatku skvelá politička a nádej Francúzska Marine Le Pen. Ale aj viacerí talianski politici a samozrejme aj ďalší z východu a stredu Európy.

To, čo sa dialo a sa deje už celé mesiace na francúzskych uliciach, kde protestoval a sa búril francúzsky národ proti diktátorovi Macronovi, ktorý nemal najmenší problém pokúšať sa neutíchajúce protesty žltých Francúzov utopiť hoci aj v krvi, keď legitimoval brutálne zásahy policajtov proti svojmu ľudu, to pripomínalo v niečom veľmi  Venezuelu.

Avšak s jedným veľkým a zásadným rozdielom v posudzovaní situácie tam a vo Francúzsku médiami a politikmi Západu.

Tí legitimného prezidenta Madura ošpiňovali non plus ultra a do neba vyzdvihovali gaunera Guaidoa. Naproti tomu Le Pen zatracovali a vyzdvihovali Macrona ako spasiteľa Európy. V tom vynikala najmä Merkel.

Dnes v noci po dohode s opozičnými stranami vyhlásili žlté vesty Marine Le Pen za dočasnú prezidentku Francúzska. Uznali ju už aj niekoľkí generáli a veľké časti francúzskej armády.

Ako jeden z dôvodov vyhlásenia Le Pen za prezidentku krajiny uviedli žlté vesty zmanipulované voľby v prospech Macrona. Pripomenuli vo svojom televíznom príhovore k francúzskemu národu, že viac ako 4 milióny Francúzov odovzdalo v nedeľu vo voľbách 2017 chtiac-nechtiac neplatné hlasy! Jeden z predstaviteľov žltých viest povedal:

„A veľkým škandálom bolo najmä to, že vo viacerých mestách bolo v hlasovacích urnách najdené množstvo poškodených hlasovacích lístkov s menom Marine Le Pen. Preto boli neplatné! Z toho dôvodu ale mali byť celé voľby neplatné a mali byť vyhlásené nové voľby. Preto v plnom súhlase s pravidlami demokracie sme vyhlásil Le Pen za našu novú prezidentku Francúzska a žiadame aj ostatné časti armády, aby sa k nám pridali a rešpektovali vôľu národa.

Ak USA a niektoré štáty EÚ spochybnili voľby vo Venezuele a uznali za nového prezidenta Juna Guaidoa, tak to isté právo musia priznať aj nám a preto ich žiadame, aby uznali Marine Le Pen za dočasnú prezidentku krajiny. Už máme prísľub od Ruska, Číny, Maďarska, Rakúska, Talianska, ČR, SR, Poľska a ďalšich štátov EÚ, že odteraz je Le Pen nimi akceptovanou prezidentkou.“

 

Určite ste zbadali, že tu samozrejme ide len o fikciu, ale o takú fikciu, ktorá má v sebe realistické korene. Macron to má v realite veľmi nahnuté. Kto to tak nevnímal, tak ešte raz: Stvoril som tu len fikciu, ktorá by ale Francúzsku veľmi pomohla, ak by sa pretransformovala do reality.

 

Dodám, že priateľ, argentínsky publicista a žurnalista, ktorý žije v Paríži a má skvelý prehľad o situácii vo Venezuele i vo Francúzsku, mi potvrdil predvčerom, že protesty opozície proti Madurovi majú podstatne menší rozsah ako demonštrácie a protesty proti Macronovi a koncentrujú sa takmer výlučne len na Caracas. Vo Francúzsku sa demonštruje po celej krajine – v mestách i malých mestečkách.

Západné médiá sa o týchto porovnaniach a paradoxoch, ktoré sa týkajú Venezuely a Francúzska samozrejme ani riadkom nezmieňujú. Bolo by to nebezpečné, upozorňovať na to ľudí EÚ. 

 

ARD priznala 3.2.2019 o demonštráciách proti Macronovi nasledovné:  

„Erneut haben Zehntausende "Gelbwesten" in Frankreich demonstriert. Viele protestierten gegen Polizeigewalt in den vergangenen Wochen. Erneut kam es zu Zusammenstößen, Tränengas wurde eingesetzt.

In Paris und anderen französischen Städten haben zum zwölften Mal in Folge Zehntausende "Gelbwesten" demonstriert.“

Môj dodatok:

V skutočnosti protestovali nie Zehntausende, ale okolo 270 000 Francúzov v Paríži a v ďalších 20. mestách na juhu i na severe krajiny. Protestujúci  boli brutálne mlátení políciou.