Zlopovestný niekdajší veľvyslanec Ukrajiny v Berline Meľnyk označil Mützenicha SPD za najodpornejšieho politika Nemecka

16.03.2024 16:08

Líder parlamentnej poslaneckej frakcie SPD Mützenich hovoril v Bundestagu o možnom „zmrazení“ vojny na Ukrajine.

 

Bývalý veľvyslanec Andrij Meľnyk, veľký obdivovateľ Banderu, reaguje na to s cynickou nepriateľskou ostrosťou, akou sa vyznačoval v Nemecku. Zelení však hovoria po vyjadrení  Mützenicha aj o návrate SPD k starej proruskej politike.

 

V spore o dodávku riadených striel Taurus na Ukrajinu je kritizovaný politik SPD Rolf Mützenich po „provokatívnom“ (ako to označili viacerí politici Zelených, FDP, CDU) vyhlásení o konci vojny.

 

Teraz kyjevský ex-veľvyslanec v Nemecku Andrij Meľnyk reagoval týmito slovami:

 

„Vždy som hovoril, že tento chlapík bol a zostáva najhnusnejším nemeckým politikom. Navždy a navždy.“

Napísal to na platforme X (predtým Twitter) s odkazom na Mützenicha.

 

Líder poslaneckého klubu SPD v piatok v Spolkovom sneme povedal:

 

„Nie je už načase, aby sme hovorili nielen o tom, ako bojovať vo vojne, ale aj o tom, ako môžeme „zmraziť“ túto vojnu a ukončiť ju skôr?“

 

 

„Potrebné je pochopenie, rozvážnosť a jasnosť. A spolkový kancelár to robí so zreteľom na to, čo má ako predseda vlády robiť, to znamená nedodať Kyjevu riadené strely Taurus,“

 

vyhlásill Mützenich v rozprave o novom návrhu Únie, v ktorom je spolková vláda vyzvaná, aby „okamžite“ odovzdala tieto zbrane, systému Taurus na Ukrajinu.

 

Úniu k tomu samozrejme podnecuje šéf CDU Friedrich Merz, oddaný proamerický politik.

 

Zahraničný expert Únie Norbert Röttgen CDU na X napísal, že ide o „neuveriteľný návrh“, keď chce Mützenich vojnu zmraziť. SPD sa tak ale vzdáva svojho cieľa priviesť Putinovu vojnu k neúspechu.