Nemecká polícia odstránila v Zinnwalde na príkaz štátu pamätnú tabuľu obetiam korona politiky

30.05.2023 16:08

V saskom Zinnwalde v blízkosti nemecko-českej hranice bol od konca apríla pamätník obetiam korona-politiky. Súkromne postavený pamätník, ktorý mal slúžiť ako pripomienka na brutálnu svojvôľu štátu, ktorá spôsobila ľuďom mnoho utrpenia, bôľu a zničila veľké množstvo existencií, vyvolal v nemeckej politike takmer hysterické reakcie.

Policajti chceli v piatok pamätný kameň skutočne strhnúť. Správny súd však zničeniu zabránil.

Neskôr ale Vyšší Správny súd v Drážďanoch potvrdil policajný príkaz na zbúranie pamätného kameňa, ktorý postavili 29. apríla na súkromnom pozemku v Zinnwalde pre obete očkovania proti koronavírusu.

 

Nápis na ňom znie:

„Na pamiatku obetí experimentu s očkovaním proti koronavírusu a donucovacích opatrení Kretschmerovho režimu“

 

Dôvod, prečo musí byť pamätník, ktorý postavila strana Slobodné Sasko, zbúraný, je viac než len absurdný.

 

Ako súd oznámil vo svojom rozhodnutí minulý utorok, tak existuje „nebezpečenstvo pre verejnú bezpečnosť“ kvôli vyrytému nápisu na kameni. Z tohto dôvodu je pokyn pre políciu zakryť verejne viditeľný kameň a urýchlene ho úplne odstrániť zákonný.

 

Ďalej sa uvádza, že nápis na kameni použitím termínu „experiment očkovania“ evokuje „spojenie s očkovacími experimentmi národných socialistov, najmä v koncentračnom tábore Buchenwald súvisiace s infekciu týfusom“. Výsledkom je, že Slobodný štát Sasko sa stotožňuje s nacistickým štátom. Okrem toho slovo „Kretschmerov režim“ podľa súdu zobrazuje saskú štátnu vládu ako „diktátorskú vládu a nelegitímnu vládu“.

 

Podľa názoru súdu tieto a podobné jednoznačne hanlivé výrazy prekročili hranice slobody prejavu a kritiky moci a – pozor! – vraj ohrozuje verejnú bezpečnosť. Okrem toho pripomínanie si niečoho takým pamätnikom v súvislosti s „údajnými obeťami experimentu s očkovaním“ by podľa odôvodnenia súdu ( ktoré možno označiť iba za šialené a hanebné a nedôstojné demokracie), zosmiešňovalo aj skutočné obete vakcinačných experimentov nacistického štátu a pandémie koróny.

Po postavení pamätníka polícia v Sasku tvrdila, že pamätník bol vnímaný ako „zlomyseľné znevažovanie Spolkovej republiky Nemecko alebo niektorej z jej krajín“ a ako „urážka, ohováranie alebo hanobenie politikov“.

 

Viac sa tzv. demokracia už sotva môže sama degradovať, ako sa to udialo v Zinnwalde!