Ženské hormóny a gény ukrývajú tajomstvo dlhého života. Najprv „Eva“, až potom „Adam“

24.06.2017 23:17

Kto sa zaoberá podrobnejšie genetikou ten vie, že genóm človeka je evolúciou pôvodne skoncipovaný len ako „žena“.

Preto sa mýlili staré mytológie a aj Biblia (ktorá z nich odpisovala), keď tvrdili, že najprv bol stvorený muž a až potom žena. Podľa detskej rozprávočky z Biblie bola Eva urobená z Adamovho rebra (už ako dieťa som sa pýtal matky, prečo všemohúci boh potreboval na to rebro, keď dokázal z ničoho stvoriť všetko).

Zámer tejto rozprávky bol jasný -  bolo potrebné upevniť moc vtedy ešte mladého patriarchátu, aby muž mohol ženu ovládať a byť jej nadriadený.

Ak by príroda v priebehu evolúcie nebola trochu poopravila svoje pôvodné konštrukčné plány na výrobu človeka a nezabudovala do nich nepatrnú zmenu, ktorá však mala ďalekosiahle následky, ktoré napokon viedli aj k výrobe mužov, tak by na svet prichádzali len ženy.

Samozrejme, že to tak nie je doslova. Preto stručne rozoberiem, o čo tu ide.

V laboratórnych podmienkach stačí malý cielený zásah genetikov na to, aby sa ženská myš zmenila na myš mužskú. Všetky pôvodné chromozómy (v nich je zakódovaný návod na vytvorenie každého nového organizmu) mali len formu X, ktorá reprezentuje ženský princíp.

Až oveľa neskôr -  svet organického života na našej planéte existoval bez mužského princípu státisíce rokov – príroda vytvorila chromozóm Y. Udialo sa to náhodnou mutáciou (pre tých, ktorí veria na boha, to mohol urobiť len boh) a len jej zásluhou sa zrodil do ženského sveta muž.

A tak možno povedať, že náhodne odlomenou a či odrazu chýbajúcou časťou ženského chromozómu X, vznikol nový „okyptený“  už mužský chromozóm Y. Humanogenetik, profesor Joergenssen tvrdí:

“Máme dôkazy, že nie „Adam“, ale „Eva“ bola prvým človekom – a preto sa Biblia mýli.“

A nie muž je silnejším pohlavím, ale žena a nie „Eva“ je časťou z „Adama“, ale tento je kusom z nej.

Londýnsky genetik Dr. Lovell-Badge a jeho tím zistili prekvapujúci fakt, že muža nerobí mužom celý chromozóm Y, ale len jeden z jeho génov! Ide o takzvaný gén SRY a jeho neprítomnosť alebo jeho zlyhanie spôsobí, že z embrya sa nevyvinie muž, ale žena.

Z hľadiska biológie sú ženy odolnejšie a stabilnejšie ako muži, čo sa prejavuje dokonca už v maternici.

Srdce ženského zárodku bije silnejšie a rýchlejšie ako u mužského a neskôr sa aj malé dievčatá vyvíjajú rýchlejšie ako ich protipól. Počas tehotensta umiera viac chlapcov ako dievčat a platí to aj o prvom roku života. A ženy sa v priemere dožívajú vyššieho veku ako muži.

Odborníci sú presvedčení, že dôvodom toho je štruktúra ženských génov. Každá žena má dva chromozómy X. Preto je v stave lepšie korigovať poruchy a poškodenia na niektorom z nich. To potvrdzuje aj fakt, že na dedičné choroby trpí o 25 percent viac mužov ako žien.

Ďalšou príčinou rýchlejšieho starnutia mužov sú mužské sexuálne hormóny, čo o.i. dokazuje aj fakt, že kastrácia predlžuje život. Overilo sa to prvý krát už začiatkom minulého storočia, keď v USA štáte Kansas bolo bežnou praxou, že duševne chorých kastrovali. Vedci zistili, že títo muži žili v priemere o 13 rokov dlhšie ako nekastrovaní.

Ženský sexuálny hormón ostrogén má naopak pozitívne účinky a chráni veľmi účinne ženy až do prechodu proti srdcovému infarktu a proti upchávaniu ciev. Chráni ich aj proti účinkom negatívneho stresu a pôsobí stabilizujúco aj na krvný tlak.

Pre prírodu  je ženský život dôležitejší ako mužský, preto ho lepšie chráni a žene darovala aj viaceré privilégiá, ktoré jej umožňujú dlhší život.