Železo faraónov! Cheopsova pyramída bola postavená pomocou železa!

03.06.2018 23:19

Klasická archeológia tvrdí dodnes, že Cheopsova pyramída bola postavená bez použitia železa a tým aj bez prístrojov zo železa. Podľa nej to vraj boli až Chetiti, žijúci v Anatólii, ktorí objavili železo a začali ho používať. Chetiti vybudovali v druhom tisícročí p.n.l. veľkú a vojensky mocnú ríšu.

Historicky najznámejší je chetitský veľkokráľ Muvatalli, ktorý zviedol s legendárnym faraónom Ramzesom II. veľkú bitku, ktorá vošla do dejín ako bitka pri Kádeši.

Chetiti sa však nikdy počas svojej epochy nevyznačovali ako stavitelia a architekti a v oblasti techniky neboli vyspelým národom. Ich bohatstvo a ich moc boli založené výlučne na vedení koristníckych a lúpežných vojen. Boli ale najobávanejšími bojovníkmi Orientu.

Egypt faraónov bol neporovnateľne vyspelejšou kultúrou, ako bola ríša Chetitov a už len z toho dôvodu je vylúčené, aby Chetiti boli objavitelia železa.

Už pred mnohými rokmi som v rozhovoroch so znalcom starého Egypta, Vojtechom Zamarovským, vyslovil presvedčenie, že pyramídy neboli stavané pomocou vybudovania násypových rámp a ich následného využitia pre ťahanie jednotlivých monolitických, niekoľko ton vážiacich kvádrov, postupne vyššie a vyššie.

To tvrdí dodnes klasická archeológia.

Sú však aj archeológovia, ktorí sú presvedčení o tom, že bez použitia komplikovaných kovových nástrojov a kovových zariadení by nikdy nebolo možné postaviť pyramídu takých gigantických rozmerov, akou je Cheopsova pyramída (ktorú samozrejme nepostavil ani bájny Cheops, ako nás chce presvedčiť klasická archeológia, lebo stála už niekoľko tisícročí pred ním). Možné by to bolo len vtedy, ak by jej stavitelia boli ovládali pôsobenie a nasadzovanie antigravitácie.

K archeológom, ktorí sú si istí, že pri stavbe Cheopsovej pyramídy boli používané nástroje zo železa, patria aj dvaja nemeckí vedci, ktorí sú odborníci v relatívne mladej disciplíne, v experimentálnej archeológii. Jej priekopníkom sa stal v sedemdesiatych rokoch minulého storočia archeológ Harm Paulsen.

Experimentálni archeológovia Dominik Görlitz a Stefan Erdmann však priznávajú aj to, že pravdou je skutočnosť, že otázka, kedy bola Cheopsova pyramída postavená, nie je vôbec zodpovedaná. Tým len potvrdzujú to, že klasická archeológia klame.

Görlitz a Erdmann skúmali svojimi metódami viac ako desať rokov Cheopsovu pyramídu. Analýzou viacerých vzoriek materiálov, ktoré získali vo vnútri pyramídy v takzvanej kráľovskej komore, dokázali po prvý krát prítomnosť kovového oxidu. To bolo pre nich zároveň jednoznačným dôkazom toho, že pri stavbe pyramídy sa pracovalo so železom. Svoje poznatky samozrejme aj publikovali.