Zelenskyj varuje USA: Ak bude Trump prezidentom, tak Rusko neporazíme!

29.03.2023 23:03

Prezident Volodymyr Zelenskyj očakáva americké voľby v roku 2024 s veľkým napätím. Obáva sa veľkých problémov pre Ukrajinu, ak vyhrajú Republikáni a obáva sa o to viac, ak by sa prezidentom opäť stal Donald Trump.

Trump by sa Zelenskému potom mohol „pomstiť“ za to, že v roku 2019 po ich spoločnom telefonáte Zelenskyj nesplnil to, na čom sa dohodli a čo Trumpa svojím spôsobom napokon stálo Biely Dom. V ich rozhovore išlo o korupciu Huntera Bidena na Ukrajine.

Žiadna iná krajina nepodporuje Kyjev vo vojne na Ukrajine tak silno ako USA. Raketomety HIMARS, hlavné bojové tanky Abrams, protitankové zbrane Javelin – portfólio zbraní, ktoré Washington dáva k dispozícii ukrajinským ozbrojeným silám, je obrovské a masívne.

Volodymyr Zelenskyj varuje pred politickou zmenou kurzu v USA – vie že Trump by v tomto smere robil inú politiku ako Biden, ktorý je Zelenskému zaviazaný, že nedal vyšetrovať závažné obvinenia z korupcie jeho syna Huntera.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok (28.3.) varoval pred presunom politickej moci v USA od Demokratov k Republikánom

"Spojené štáty skutočne chápu, že ak nám prestanú pomáhať, tak  boj proti Rusku nevyhráme,"

povedal 45-ročný kyjevský politik v rozhovore pre tlačovú agentúru Associated Press.