Zelenskyj chce pre korupciu zmeny vo vláde – potom musí ale začať u seba!

26.01.2023 23:02

Na Ukrajine je s odstupom taká veľká korupcia, ako v žiadnej inej európskej krajine – to je všeobecne dobre známe. Ale, že sú tam koruptní aj vysokí politici a dokonca aj vládni politici, to sa na Západe všemožne zamlčiavalo. A zamlčiaval to aj Západom takmer ako „svätec“ vyznávaný prezident Zelenskyj.

Teraz toto luhanie a zatajovanie má svoj koniec – neoficiálne zdroje tvrdia, že v tom má prsty Rusko. Akokoľvek to je, faktom je to, že teraz to musel priznať a potvrdiť sám  „titan“ Zelenskyj.

Informuje o tom aj nemecký mainstream.

Zelenskyj priznal, že korupcia je obrovská a takpovediac celoplošná, lebo nielenže oznámil, že v krátkom čase budú vymenení aj viacerí členovia vlády, ale dokonca aj politici v regiónoch. Samozrejme, že korupcia má ešte oveľa väčšie rozmery, ako to oznámil Zelenskyj.

O veľkom pobúrení chudobných a biedne žijúcich občanov Ukrajiny západné médiá samozrejme nepíšu nič.

To je ale také veľké, že šéf svojej korupčnej vlády musel už v pondelok večer „vysvetlovať“ občanom videom o odhaleniach korupcie a upokojovať ich, aby len verne slúžili svojej „hrdinskej“ vlasti aj naďalej.

Ono to vôbec nie je tak, ako nám to nahovára Západný mainstream, že všetci  Ukrajinci milujú Zelenského. 

Lenže tam je teror voči politickej opozícii a žiadne demonštrácie voči vláde nie sú povolené podľa motta – kto je nespokojný s vládou, ten je nepriateľ a je orientovaný prorusky. A taký patrí do väzenia, alebo na druhý svet.

V pondelňajšom videi Zelenskyj povedal, že nebude tolerovať  ani pochybenia členov vlády (ako to, že ich toleroval dosiaľ? Predsa hneď po zvolení za prezidenta veľkohubo vyhlasoval, že boj proti korupcii bude mať pre neho prioritu, pritom korupcia za neho len hrozivo narastala).

Okrem iných bol obvinený námestník ministra pre rozvoj komunít, území a infraštruktúry Vasyl Losynskyj, ktorý vzal úplatok 400 000 dolárov za nákup generátorov na pomoc pri riešení energetickej krízy v krajine.

Na svojom poste už nie je ani zástupca šéfa ukrajinského prezidentského úradu Kyrylo Tymošenko. Po kritike jeho práce (korupcie?) požiadal prezidenta o prepustenie. Hlava štátu žiadosti vyhovela a ho odvolala. Len toto je trest za korupciu???

Treba dodať, že všetci ministri i vysokí vládni úradníci sú veľmi dobrí priatelia alebo dôverné osoby prezidenta!!!

 

 

K tomu niekoľko komentárov od nemeckých žurnalistov, ktorí nepublikujú v mainstreame:

 

P. Risch:        

„Selenskyjs Eltern kauften sich in Israel ein Landhaus für 8 Millionen , bestimmt gut gespart ?“         

„Zelenského rodičia si kúpili v Izraeli dom na vidieku za 8 miliónov, určite dobre sporili?“

 

 J. Frisch:

„Und wir Deppen spenden für die Ukraine.“    

„A mi blbci obdarúvame Ukrajinu“

 

P. Piller:

„Selenskyjs Skandale: Geheime Geschäfte des Ukraine-Präsidenten sorgten bereits 2020 für Schlagzeilen“    

„Zelenského škandály: Tajné obchody ukrajinského prezidenta sa dostali na titulky už v roku 2020