Zelení zamýšľajú zo strany vylúčiť „nepohodlného“ Borisa Palmera. FDP mu už robí ponuku

10.05.2020 21:32

Zelený Primátor Tübingenu Boris Palmer je známy tým, že vždy hovorí to, čo si myslí a nemá najmenší problém s tým, ak jeho názor je v úplnom protiklade s oficiálnymi výpoveďami  vedenia jeho strany, čo sa stalo už viackrát v priebehu rokov. Svojím spôsobom je čiernou ovcou svojej „straníckej rodiny“.

Po jeho provokačných a absurdných vyhlásenich ku korona-pandémii (z pohľadu Zelených) ho krajinská FDP v Bádensku-Württembersku vyzvala, aby z nej dobrovoľne vystúpil. To Palmer rezolútne odmietol. Teraz mu môže hroziť vylúčenie zo strany.

Palmerovmu „spornému“ vyhláseniu som venoval 24.apríla článok. Citujem z neho jednu vetu, ktorú Palmer povedal a ktorá je pre Zelených dôvodom, aby ho prípadne vylúčili zo svojich radov:

„Poviem vám to celkom brutálne. Zachraňujeme v tejto kríze ľudí, ktorí by pravdepodobne aj tak do polroka zomreli.“

Zdôvodnil to tým, že pri veľkej väčšine tých, ktorí zomreli na koronu, išlo o starých ľudí, ktorí buď boli chorí, alebo ktorí mali za sebou ťažké ochorenia a s najväčšou pravdepodobnosťou aj bez korony mali pred sebou už len niekoľko mesiacov života.

Podľa Palmera sú už teraz ekonomické následky pre Lockdown katastrofálne a pravdepodobne v ich dôsledku zomrie nejedno dieťa z rodín trpiacich núdzou a tých je v bohatom Nemecku veľmi veľa.

Palmer má však aj početných priaznivcov, ktorí s mnohými jeho kontraverznými vyhláseniami súhlasia.

Šéf krajinskej Bádensko-Württemberskej FDP Michael Theurer povedal:

„U nás je Boris Palmer srdečne vítaný. My sme „útočište“ pre kritické hlavy. To čo hlása Boris Palmer, to učite bez mihnutia okom znesieme. U nás vládne sloboda prejavu. Palmer má múdru hlavu a rád „pláva proti prúdu“, keď je presvedčený, že má pravdu. Niekedy pritom použije aj veľmi tvrdé slová namiesto diplomatických. Vie však aj uznať svoju chybu.“

Palmer je však bojovník a ani ho nenapadne dobrovoľne zo strany vystúpiť.  A rozhodne sa nenechá zo strany ani vylúčiť, ak by k tomu prišlo. Využije všetky právne možnosti, aby tomu zabránil.