Zelení sňali kríž zo steny! Poslanec Bundestagu de Vries CDU: „Sú to moderní bohorúhači – antikristi“

06.11.2022 23:01

Vo vestfálskom Münsteri sa konalo cez víkend vrcholové stretnutie G7, pozývateľkou bola nemecká ministerka zahraničia, Zelená Annalena Baerbock.

Nemecké ministerstvo zahraničia požiadalo ešte pred začatím vrcholového stretnutia, ku ktorému boli pozvaní ministri zahraničia G7, predstaviteľov mesta, aby dali odstrániť kríž zo steny v sále, kde sa malo rokovať.

Niečo také je absolútne absurdné, hanebné a odsúdeniahodné!

Ide o veľmi starý a významný kresťanský kríž z roku 1540. Veľká sála, kde bol na stene, je historicky veľmi významná a volá sa Friedenssaal (Mierová sála).

V nej bol v roku 1648 uzatvorený Vestfálsky mier, ktorý ukončil 30 ročnú vojnu a kríž na stene miestnosti symbolizuje mier, ktorý sa vtedy uzavrel a tak prestalo dlhoročné prelievanie krve v Európe.

Táto požiadavka ministerstva vyvolala v Nemecku vlnu kritiky a rozhorčenia.

Jednym z rozhorčených kritikov je aj CDU poslanec Bundestagu Christoph de Vries, ktorý vyhlásil, že zvesenie kríža kvôli G7 stretnutiu je popretím  kresťanského dedičstva nemeckého národa a na twitteri napísal to, čo je titulkom tohto článku.

K veľkej kritike sa pripojil aj  primátor mesta Markus Lewe a povedal o.i.: „Toto sa naozaj nemalo stať a ministerstvo sa takto nemalo rozhodnúť. Veď kresťanský kríž je symbolom a znakom zmierenia.“

Ministerstvo zahraničia sa po kritike napokon videlo donútené k tomu, aby svoje rozhodnutie „vysvetlilo“:

„Naša prosba o zvesenie kríža bola podnietená ohľadom na to, že stretnutia sa mali zúčastniť ľudia s rôznym náboženským presvedčením.“

Viac pokrytectva, devótnosti a hanebnosti ako obsahuje toto „vysvetlenie“ nemeckého Ministerstva zahraničia je sotva možné.

Ak by sa niečo podobné konalo v islamských, budhistických, hinduistických štátoch alebo v Izraeli, tak by ich predstavitelov nenapadlo ani len vo sne niečo také urobiť. Je predsa základom kultivovanosti a rešpektu plne akceptovať náboženské symboly krajiny, do ktorej niekto zavíta ako hosť.

Preto je absolútnou pravdou vyjadrenie de Vriesa o Zelených a týka sa to najviac ich ministerky Baerbock, ktorá o tom musela vedieť, respektíve je nanajvýš pravdepodobné, že to bola práve ona, ktorá to svojim spolupracovníkom prikázala vykonať.