Zelení chcú Ministerstvo pre migráciu. Merz je proti – vidí v tom úmysel ako zvýšiť príliv migrantov do EÚ

09.08.2021 23:34

Medzi Friedrichom Merzom (konzervatívne krídlo CDU) a stranou Zelených prebieha ostrá výmena názorov – ide o problematiku migrácie.

Merz napadol a obvinil Zelených, že ak by bolo také ministerstvo a Zelení v budúcej vláde, tak by ho využili (zneužili) na novú „Zelenú epochu“ Willkommenskultur. Okrem toho ich obvinil aj z toho, že Nemcom nanútili novú „Gender-reč“ a teraz chcú aj jej pomocou zmeniť v krajine pravidlá spolunažívania a zvýšiť dane pre svoje ciele.

Merz:

„Zelené Ministerstvo pre migráciu v rukách Zelených bude dopravovať do Nemecka čoraz viac migrantov, a to bez ohľadu na to, či sú schopní sa v kresťanskej krajine integrovať.“

Je nesporné – je to aj vo volebnom programe Zelených naznačené – že Annalena Baerbock chce dostať migračnú politiku výhradne pod svoju kontrolu. To vie dobre aj Merz a preto ide do útoku proti Zeleným vo verejnosti, lebo vie, že prevažná časť Nemcov už dávno stratila nadšenie pre utečeneckú politiku Merkel.

Tajomníčka frakcie Zelených v Bundestagu Britta Haßelmann napísala na twitteri:

„Friedrich Merz luhá. Jeho tvrdenie je nehanebné klamstvo.“

Vicešéfka Zelených Ricarda Lang reagovala na Merza tiež na twitteri:

„Migranti sú pre CDU-CSU len vtedy ľudia, keď im to z nejakého dôvodu vyhovuje. Akonáhle sa ale situácia zmení, tak ich CDU-CSU inštrumentalizuje ako obraz nepriateľa.“

Generálny tajomník CDU Paul Ziemiak podporil Merza:

„Nepotrebujeme žiadne „Multi-Kulti-Ministerstvo“, v ktorom by ľavicoví aktivisti presadzovali všetko čo ich napadne.“