Zelení a Ľavica odmietajú niektoré nové korona opatrenia v Nemecku – sú absurdné

04.04.2020 22:04

Opoziční poslanci oboch strán v Bundestagu odmietajú predovšetkým zákazy cestovania v Nemecku do určitých regiónov. Jan Korte poslanec Ľavice povedal, že jeho strana je zásadne proti tomu, aby niektoré spolkové krajiny uzavreli svoje hranice a vyhlásili, že len ich občania sa môžu pri mori jeden deň zotaviť od náročných všedných dní v byte, ale nedovoliť to isté občanom z iných spolkových krajín, že niečo také je absurdné a nezmyselné.

Korte zdôraznil, že také rozporuplné patrenia vyvolávajú v občanoch, ktorých nervy sú už aj tak výnimočnosťou situácie  veľmi zaťažené, len hnev a odmietanie. Pripomenul, že dosiaľ sa občania správali veľmi rozumne a zodpovedne dodržiavali pravidlá a preto im musí byť dovolené, aby sa smeli prechádzať kdekoľvek v Nemecku, či už v lese, parku alebo pri mori, a to všetci bez rozdielu z ktorej spolkovej krajiny sú.

V žiadnom prípade občania nesmú mať pocit, že sú izolovaní takpovediac v absolútnom väzení. Jednotlivé spolkové krajiny, podľa Korteho, nesmú zatvárať svoje hranice.

Svoje hranice uzavrelo od 18. marca napríklad aj Meklenbursko-Predpomoransko. Ak tam vlastní byt alebo dom občan z inej spolkovej krajiny a nemá tam trvalý pobyt, tak tam nesmie vcestovať.