ZDF vyjadrila veľké pobúrenie nad tým, že Orbán chce zákonom diskriminovať homosexuálov

13.11.2020 23:20

V maďarskej ústave sa má novým zákonom presne definovať, že matkou je vždy jedna žena a otcom, že je vždy jeden muž.

To ZDF označila – pripojili sa aj viacerí Zelení  - ako ďalší nepriateľský útok Viktora Orbána proti homosexuálom a transgenderu.

Návrh nového zákona pripravila ministerka spravodlivosti Judit Vargová, a je len nafúknutým a zámerovým klamstvom systémového médiá ZDF, keď tvrdí, že v navrhovanom zákone ide o diskrimináciu homosexuality a transgenderu. Nový zákon sa o nich nezmieňuje ani jediným slovkom.

Vyjadrenie maďarskej ministerky:

„Tento zákon bude zaručovať všetkým deťom v Maďarsku optimálny vývoj založený na kresťanskej kultúre našej krajiny. Zákon je reakciou a odpoveďou na nové výzvy našej doby.“

Niektorí Zeleno-Ľavicoví komentátori prejavili dokonca ešte väčšie rozhorčenie ako „štátna“ ZDF a označili krok ministerky Vargovej za akt hrubého porušenia individuálneho práva na sebaurčenie.

Zas iní z týchto komentátorov žiadajú, aby boli – v ich rétorike - maďarskí fašisti konečne vyrazení z EÚ a aby už nedostali z Bruselu ani jediný euro.

Je však aj nemálo rozumných komentárov, kde sa hovorí o tom, že Orbánov zákon je úderom proti hlúposti.

Uzavriem tým, že by malo byť každému jasné – dokonca aj tým, ktorí sú v hlave málo „osvietení“, ako nejeden Zelený a Ľavicový politik – že matkou môže byť vždy len žena a otcom, vždy len muž.