Zbrane zo Západu pre Ukrajinu v hodnote miliárd dolárov padli do rúk Rusov

01.05.2022 23:06

Informuje o tom na svojom portále nemecký redaktor, ktorý žije v Rusku viac ako 15 rokov:

„K propagande o Ukrajine, ktorú v súčasnosti robia médiá Západu patrí to, že o vlastných  neúspechoch a pohromách sa nepíše ani slovo.

V ďalšom jeden z takých katastrofálnych neúspechov.

Na mojich cestách s kolegami žurnalistami po konfliktných územiach v Donbase sme videli početné opustené pozície ukrajinskej armády, ktorá sa z nich musela stiahnuť. Pritom tam boli zanechané obrovské množstvá západných zbraní. Medzi nimi aj Javelin.

Videl som ich toľko, že som sa už stal takmer expertom na rôzne západné zbrane. Medzičasom som sa ich naučil navzájom rozlišovať, lebo sme videli mnoho rôznych modelov.

Jeden zo žurnalistov v našej skupine bol Američan, niekdajší príslušník vojenského námorníctva USA a expert pre americké protitankové riadené strely Javelin. Ten má informácie, že USA ich dodávajú Ukrajine v takých množstvách, že Pentagon už má obavy, že americká armáda medzičasom už trpí na nedostatok tejto zbrane.

Náš americky kolega nám ukázal a vysvetlil ako sa Javelin obsluhuje.

Ruská televízia informovala napr. aj o tom, že ruskej armáde padol do rúk aj obrovský sklad so západnými zbraňami, kde boli rôzne druhy zbraní od patrónov, granátov až po veľké rakety. V tejto súvislosti spomeniem aj to, že v Rusku už koluje mnoho vtipov a žartov o tom ako skvele USA zásobujú ruskú armádu svojimi zbraňami.

K tomuto článku prikladám aj s ním súvisiaci link, ktorý mi poslal istý nemecký priateľ:

https://www.jimstoneindia.com/pagesq22022/weapons.html