Zbabelí EÚ politici nikdy nevyhlásili sankcie proti USA – majú dvojitú morálku

02.09.2022 23:02

Cieľom európskej politiky by nemalo byť vyhlasovanie a zostrovanie sankcií proti Rusku, ale urobiť diplomatickou cestou všetko pre to, aby sa urýchlene dosiahol mier. Sankcie Rusko nedostali na kolená a nezmyselné dodávky zbraní Kyjevu len predlžujú hrôzy vojny a každý deň pribúdajú stovky mŕtvych.

Je hanbou politiky Bruselu, že na príkaz Bidenovej vlády chce Rusko ekonomicky zničiť a pritom ale niči aj Európu a núti občanov k čoraz väčším obetiam a zriekaniam. Nemeckom sa už šíri čoraz intenzívnejšie slogan, ktorý hovorí za všetko: Lieber Frieden als im Winter frieren- Radšej mier ako v zime mrznúť.

A je veľmi pravdepodobné, že v zime, keď občania nebudú môcť kúriť, tak poriadne podkúria politikom, ako sa toho už mainstream obáva. 

Donald Trump ako prezident by nikdy nebol pripustil, aby situácia s Ruskom tak eskalovala. Ten mal vyslovený záujem na dohode s Ruskom a na spolupráci.

To ale nevoňalo politickým elitám USA – Demokratom a tí preto akékoľvek snahy prezidenta Trumpa o zblíženie sa s Ruskom torpédovali a podozrievali ho spolu so svojimi médiami zo zrádzania záujmov USA.

Robili všetko preto, aby zabránili úzkym kontaktom Trumpa a Putina, čo sa im žiaľ aj úspešne podarilo – aj za podpory Bruselu – a k vrcholovému stretnutiu prezidentov Putina a Trumpa nikdy neprišlo.

Brusel nikdy „nepotrestal“ dvojitú morálku Busha, Obamu (pochybného nositeľa Nobelovej ceny za mier) a Bidena, ktorí v Iraku, Jemene, Sýrii, Lýbii, Afganistane zapríčinili smrť miliónom civilistom, pričom nespočetní civilisti boli aj brutálne mučení, napriek tomu sa dodnes tvrdí, že Američanom išlo vždy len o demokraciu a ľudské práva.

Európski politici sa nikdy neodvážili vyhlásiť proti USA sankcie – dokonca priamo alebo nepriamo ich vojny odporujúce medzinárodnému právu podporovali. Bol to len Gerhard Schröder, ktorý ako kancelár kritizoval Bushovu vojnu v Iraku a odmietol jeho požiadavku, aby Nemecko vyslalo svojich vojakov do Iraku a podporilo tak USA.