Zázračný hlienový superorganizmus; má schopnosti ako by bol z inej planéty: Blob

21.01.2022 23:30

Okrem expertov biológov sotvakto o ňom už počul. Svojimi doslova zázračnými schopnosťami, ktorými disponuje toto organické žltkasté „klbko“, ktoré nemá ani len minimálny náznak mozgu, ako by nám „dokazovalo“, že je z inej planéty.

Ale nie je – tento jednobunkový organizmus existuje na našej planéte už miliardu rokov. Aspoň to tak tvrdia klasickí experti – ale aj klasická archeológia tvrdí všeličo, ale dokázať to nevie. 

A Blob ukrýva v sebe mnoho záhad, ktoré experti nevedia vysvetliť. Nie je ani zviera, ale ani rastlina. Je takpovediac kategória len sama pre seba – nevieme z čoho sa vyvinul a ani to, ako sa mohol vyvinúť k tomu, čím  je. Na pohľad vyzerá absolútne jednoducho a aj vnútri vyzerá jednoducho,  takpovediac všade rovnako (pripomeňme si, že to ale platí aj o našom mozgu).

Avšak to, čo tento tvor dokáže, to úplne spochybňuje to, čo všetko vieme o inteligencii a inteligentnom živote a čo s tým spájame. Lebo nič z našich definícií inteligencie a toho, na čom sa zakladá, neplatí pre Bloba – jeho inteligencia totiž nič z týchto definícií nespĺňa.

Zároveň je však Blob dôkazom toho, že inteligencia nepotrebuje bezpodmienečne mozog (túto tézu som podrobne spracoval v mojej knihe Kozmos, Duch a Vedomie – vydanej pred mnohými rokmi v Bratislave, kde som rozviedol, že vedomie nemusí sídliť v mozgu).

Táto výnimočná bytosť je de facto nesmrteľná. A kto vie, možno práve preto má priam nenásytný hlad. Kŕmi sa takmer neustále, a to dokonca bez toho, aby mala nejaký ústny otvor. Je schopná riešiť komplexné problémy a má fascinujúcu schopnosť sa učiť a dokonca i komunikovať!

Blob nemá oči, ani žalúdok a ani žiadne končatiny. Napriek tomu sa pohybuje, trávi i vidí! Dokáže si informácie zapamätať a čo je absolútne udivujúce, vie ich aj ďalej odovzdať. Jednou z demonštrácií jej neobyčajných schopností je to, že v labyrinte vždy dokáže rýchlo nájsť najkratšiu cestu k východu.

Bola to expertka Audrey Dossutour, ktorá pred nejakým časom objavila zázračné schopnosti tohto organizmu, ktorý je opravdivým zázrakom evolúcie. V súčasnosti sa Blob nachádza v kozme na ISS, kde sa skúma, ako sa správa v kozmickom priestore. 

Kto by si myslel, že ako jednobunkový organizmus je Blob pre oko neviditeľný, tak sa mýli. 

Blob je aj v tomto smere výnimočný – je vo svojej podstate síce jednobunkový, ako aj mnoho iných jednobunkovcov, ale Blob pozostáva aj z mnohých úplne identických bunkových jadier a tento komplex vytvára jednu obrovskú bunku, ktorú môžeme vidieť očami.

Veda zatiaľ neodhalila, na základe čoho a ako sa vyvinuli všetky tie úžasné schopnosti, ktorými Blob disponuje,  pričom som tu spomenul len niektoré. A tiež nevieme a nerozumieme tomu, ako funguje jeho inteligencia – na akých princípoch.

Je to určitá paralela k tomu, že dodnes tiež nevieme ako vzniká individuálne vedomie, kde sídli a čo je jeho podstatou.