Zázračná zbraň Salviniho sa volá Giancarlo Giorgetti

14.08.2019 22:48

Lega šéf Matteo Salvini chce bezpodmienečne presadiť, aby sa budúcim talianskym  ministrom financií stal Giancarlo Giorgetti. Je blízkym dôverníkom Salviniho a je po ňom najdôležitejšou osobnosťou v Lege. Je rodákom z malej obce Cazzago Brabbia v Lombardsku, kde bol svojho času starostom. Je veľmi skúseným a rozvážnym politikom.

Od roku 1996 je v talianskom Parlamente. V súčasnosti je  štátnym sekretárom v Úrade talianskeho ministerskeho predsedu v Ríme.

Je mužom, ktorý je „dirigentom“ svojej strany v talianskom Parlamente a je zároveň aj „anjelom strážnym“ Mattea Salviniho a mu vždy a všade s perfektnou diplomatickou dokonalosťou kryje chrbát.

Salvini a Giorgetti sa skvele dopĺňajú a výborne spolu harmonizujú.  Salvini reprezentuje tie emócie, pre ktoré ho Taliani milujú a Giorgetti je skvele a rozvážne kombinujúci a strategicky kalkulujúci mozog, ktorí Taliani obdivujú, a to bez rozdielu všetci, to znamená aj opozícia. Je absolventom milánskej Ekonomickej Univerzity Bocconi.

Mimoriadnu kvalitu tejto dvojice možno symbolicky  vyjadriť dvoma slovami: Salvini je srdce a Giorgetti je hlava.

Salvini je miláčik ľudu a sám hovorieva, že najradšej je s davom ľudí niekde na piazzi, na fóre, na uliciach a menej rád v Ríme pri písacom stole.

V stredu Matteo Salvini oznámil talianskym médiám, že ak sa stane premiérom, tak chce národu predložiť perfektný a bezchybný štátny rozpočet,  ktorý urobí človek, ktorému dôverujú všetci a bude ním minister financií a hospodárstva, Giancarlo Giorgetti.