Západ tvrdí, že Rusko pripravuje inváziu do Moldavska a chce ho obsadiť

04.03.2023 12:23

To ale postráda každú logiku – lebo mainstream predsa opakovane tvrdí, že Rusko je na pokraji porážky a že jeho armáda má na Ukrajine obrovské straty a je demoralizovaná. 

Ak je to ale tak, potom je absolútnym nezmyslom, aby armáda v takom  dezolátnom stave bola schopná útočiť na nového nepriateľa.

Pravda je však celkom iná  - občania Moldavska sú nespokojní so svojou proamerickou a protiruskou vládou a chcú ju zvrhnúť.

V tejto súvislosti Ruské ministerstvo zahraničia opäť varovalo pred zásahom proti ruským mierovým silám v regióne Podnesterska.

"Akákoľvek akcia, ktorá ohrozuje ich bezpečnosť, bude podľa medzinárodného práva považovaná za útok na Ruskú federáciu,"

uviedla Moskva vo svojom vyhlásení.

Rusko obvinilo Moldavskú republiku z plánovania invázie do Podnesterska spolu s Ukrajinou. Podnestersko je región vo východnom Moldavsku, ktorý sa odtrhol od neho a pripojil sa k Rusku. Medzinárodné spoločenstvo to však neuznáva.

V súvislosti s ukrajinskou vojnou Rusko varovalo pred inváziou ukrajinskej armády v oblasti Podnesterska.

Vláda v Kyjeve už dlhší čas plánuje ozbrojený konflikt "pod falošnými vlajkami",

uviedlo ministerstvo obrany v Moskve štátnej tlačovej agentúre TASS. Spolu s plukom Azov, ktorý v máji ruský najvyšší súd vyhlásil za teroristickú organizáciu, chce vláda okolo prezidenta Volodymyra Zelenského využiť zinscenovanú inváziu údajne ruských vojakov ako zámienku na vlastnú inváziu.