Západ nechce, aby Rusko malo úspech v Sýrii v boji s ISIS. Vysvetlím prečo - 1. časť

09.11.2015 22:39

Uz viac ako rok Západ a jeho média len bezmocne nariekajú nad brutalitou a beštialitou, ktorej sa dopúšťa kalifát ISIS. USA tvrdia, že už vyše roka bombardujú postavenia ISIS. Zatiaľ sa však nedostavil žiadny výsledok. 

Situácia v Sýrii sa zmenila, až keď do diania zasiahlo Rusko. Po necelom mesiaci náletov ruských lietadiel, je ISIS citeľne ochromená. 

Ruské úspechy ale spôsobili rozširovanie klamstiev a neoprávnenej kritiky Moskvy západnými médiami a Bielym Domom. Vrcholom týchto lží bolo tvrdenie, vynesené 22. októbra, keď Západ obvinil Rusko, že jeho lietadlá zbombardovali nemocnicu v sýrskom meste Sarmin, pričom malo byť zabitých 12 ľudí a veľký počet zranených. Odkedy Moskva aktívne zasiahla do bojov v Sýrii v prospech regulérnej vlady a proti ISIS, stupňuje sa voči nej kritika USA a ich vazalských štátov. Odrazu sú Rusi podľa nich zodpovední za masy utečencov zo Sýrie.

Ruské ministerstvo obrany jasne dokázalo, že Západ luhá. Prezentovalo fotografie nemocnice v Sarmine z 31. októbra, na ktorých je jej budova nepoškodená a úplne intaktná.

Washington neprestajne hlása, že Rusko treba "držať na krátko" a demonštrovať mu svoju silu a prevahu. Len tak ostane Rusko pokorné a postupne ochotné k ústupkom, ako ich chce od neho USA. Biely Dom a Obama klamali nielen svetovú verejnosť, ale aj sami seba, keď pred časom tvrdili, že Rusko je len regionálna mocnosť a v žiadnom prípade nie svetová veľmoc. 

Skutočnosť je ale úplne iná. Rusko ukazuje nečakanú silu a spolu s Čínou robí všetko, aby svet oslobodil od ďalšieho chaosu a jeho následkov, tak ako to hrozí v súčasnosti v Sýrii a ako to zapríčinili Američania a ich spojenci už dávnejšie aj v Iraku a Lýbii.

Rakovinou ťažko poznačený bývalý minister zahraničia Nemecka, Guido Westerwelle, ktorý bojuje o svoj život, včera vyhlásil, že považuje za svoj najzáslužnejší čin to, že ako minister nedovolil, aby sa Nemecko podielalo na vojenských dobrodružstvách USA. 

Podľa informácií z Moskvy, ktoré západné mainstream-médiá zamlčujú (prečo asi?), ruské lietadlá absolvovali dosiaľ viac ako 1400 náletov na postavenia ISIS a zničili pritom viac ako 1600 z nich. Generálporučík Kartapolov informoval ruské médiá o tom, že o porážke ISIS ešte nemožno hovoriť, hoci teroristický kalifát utrpel už citeľné straty a že teroristi naďalej odolávajú útokom sýrskych vládnych jednotiek. Tie však postupne zväčšujú územie, ktoré dostali pod svoju kontrolu. Podľa ruského ministerstva obrany je zločinecký kalifát finančne podporovaný zvonku a stále má aj dostatok účinných zbraní. 

Pokračovanie nasleduje