Západ ignoroval 15 rokov Putinove slová o Ukrajine

04.03.2022 23:06

Explukovník americkej armády McGregor ostro odsúdil Západ za dodávky zbraní na Ukrajinu, čo len spôsobí smrť ešte viac Ukrajincov. Tým ich len provokuje do ďalších nezmyselných bojov, pretože vojnu proti Rusku nemôžu vyhráť. Podľa neho USA a Západ tak spôsobia len obrovskú humanitnú katastrofu. Plukovník povedal, že okamžite treba súhlasiť s požiadavkou Putina, aby sa Ukrajina stala neutrálnym štátom.

McGregor:

„Západ ignoroval 15 rokov varovné slová  ruského prezidenta, že Moskva nebude trpieť USA rakety a vojakov na ruských hraniciach. Ani my by sme to neurobili, ak by tak Rusi konali na Kube. Ukrajina nie je žiadna liberálna demokracia. Nemali by sme zabudnúť, že je na zozname 158 štátov, kde vládne korupcia, ohľadne korupcie štvrtá najkoruptnejšia a pripomeňme si aj to, že ukrajinský prezident zatvára opozičných politikov a kritických žurnalistov do väzenia.“

Dodám, že McGregor má blízko ku kruhom okolo Donalda Trumpa a že je aj publicistom a autorom. O Rusku a Ukrajine vie oveľa viac, ako západní mainstream žurnalisti.

Vecne zdôraznil, že v Ukrajine vládne koruptný režim, ktorý by Západ nemal podporovať.

Faktom je, že ruská armáda už skoro ukončí obkľúčenie bojaschopných častí ukrajinskej armády na východe a ich následne odzbrojí alebo eliminuje. Rusku ide len o zvýšenie vlastnej bezpečnosti a pokiaľ ho NATO nechá na pokoji, tak nemá najmenší záujem na útoku voči EÚ.