Založí Trump ako politický martýr a „mesiáš“ USA stranu Save Amerika?

15.03.2021 23:03

Na nedávnej politickej konferencii konzervatívcov CPAC mal Donald Trump dlhú reč. O.i. predniesol, aké urobil politické konzekvencie z posledných mesiacov. Vyjadril sa síce, že nechce stranu štiepiť, ale jeho aktivity z posledných dní a najnovšie vyhlásenia svedčia o niečom inom.

V americkom Senáte prichádza ku výmene generácií, a to najmä v radoch Republikánskych senátorov. Trump už teraz robí všetko preto, aby vo voľbách do Kongresu, ktoré sú budúci rok, jeho prívrženci a mecenáši finančne podporili jeho volebnú organizáciu a nie  Republican National Commitee.

Zároveň  Trump prostredníctvom svojich právnikov požiadal svoju stranu, aby už viac nebolo používané jeho meno pri výzvach a prosbách o finančnú podporu a ani pre reklamné  a mediálne kampane v prospech Republikánov.

Toto bude Republikánom extrémne škodiť, a to nielen finančne!

To je totiž jednoznačný signál, že Trumpovi ide o rozpoltenie Republikánov na tých, ktorí boli a sú s ním lojálni a na zvyšok, ktorí boli buď tajne alebo otvorene proti nemu.

Ak Republikáni nedajú jednotne a „slávnostne“ Trumpovi najavo, že pôjdu za ním, tak v budúcich prezidentských voľbách 2024 nebudú mať nijaké šance zvíťaziť a zároveň je takmer isté, že Trump – ak sa neudeje niečo nepredvídané – bude stáť na čele novej konzervatívnej strany, napr. názvu Save Amerika, v ktorej bude aj nejeden Demokrat, ktorý je sklamaný z katastrofálnej politiky, ktorú robí Joe Biden a zhnusený z toho, ako hanebne sa jeho strana správala voči Trumpovi, ako prezidentovi.

Trump sa tak môže stať „mesiášom“ USA, za ktorým bude stáť ešte oveľa viac prívržencov ako v roku 2017, keď vyhral prezidentské voľby.