Záhada Bielej Pyramídy – najväčšej pyramídy na svete

18.12.2018 23:32

O tom, že by mali byť veľké pyramídy aj v Číne, počul v Európe málokto. Pyramídy v Egypte sú pre nás už dávno samozrejmosťou, i keď sa tomu, kto sa pred nimi ocitne napr. ako Európan – a hlavne pred majestátnymi pyramídami v Gíze – musia zdať ako neskutočné gigantické výtvory, ktoré mohli vybudovať len bytosti vybavené mimoriadnou technikou. Medzičasom sme si zvykli aj na existenciu nemenej záhadných pyramíd stredoamerických.

Na tomto mieste sa však žiada dodať, že tieto najveľkolepejšie diela pozemských staviteľov (nech už nimi bol ktokoľvek) sa nachádzajú prakticky na celom svete. Aj to je všeobecne len málo známe. V knihe Proroctvá a tajomstvá kozmu som v kapitole Pyramídy nie sú len hrobky faraónov obšírne hovoril o ich tajomstvách a uviedol svoj názor, že v nich pôsobia „mysteriózne“ energie.

Podľa všetkého pyramídy sa vyznačujú energiami, ktoré možno označiť ako špecificky pyramídové energie; niektorí autori hovoria v ich prípade všeobecne o tzv. pyramídovom efekte.

Podľa toho, čo doteraz vieme, tak na našej planéte je najvyššou pyramídou tzv. Biela pyramída, opradená nespočetnými povesťami. Nachádza sa na území Číny a podľa všetkého ukrýva fascinujúce tajomstvá. Podľa čínskych vedcov – je len niekoľko tých, ktorí vedia o nej niečo bližšie – je s najväčšou pravdepodobnosťou najstaršou pyramídou medzi čínskymi pyramídami.

O Bielej pyramíde koluje v Číne niekoľko nanajvýš podivuhodných legiend, v ktorých sa okrem iného hovorí, že ju vybudovali bohovia, ktorí sa zniesli na zem z oblohy na velikánskych kovových drakoch robiacich strašný hluk a sršiacich oheň. Že by tieto prastaré legendy boli v Číne už oddávna dôvodom veľkého uctievania drakov?

O Bielej pyramíde sa ďalej hovorí, že bohovia tam zapísali na obrovské zlaté dosky všetky tajomstvá vesmíru a Zeme a že tie čakajú na ľudí, ktorí budú schopní ich prečítať a porozumieť im. Biela pyramída má byť podľa jednej legendy aj hrobkou najstaršieho čínskeho panovníka. Legenda hovorí aj to, že v pyramíde sa nachádzajú neuveriteľné a tajuplné, úplne zázračné technické konštrukcie.

Po skončení pohrebnej ceremónie, keď cisárove telesné pozostatky uložili do hrobky umiestnenej v útrobách Bielej pyramídy, boli do nej za živa zamurovaní tí, ktorí poznali prístup k hrobke mŕtveho panovníka.

V Bielej pyramíde sa podľa niektorých čínskych vedcov, ktorí študovali prastaré  čínske dokumenty, nachádza obraz, kde je symbolika celého univerza. Je vytvorený na klenbe priestrannej miestnosti, kde je uložený sarkofág cisára. Okolo neho je v malom zhotovená krajina, v ktorej vládol; všetko je ako v skutočnosti, dokonca aj s tečúcimi riekami, v ktorých namiesto vody prúdi ortuť.

Jej otvorenie a preskúmanie však nie je v žiadnych plánoch oficiálnych čínskych miest. Nemožno to hodnotiť inakšie, ako obavy pred konfrontáciou s fenoménmi, ktoré nie je možné vysvetliť tradičnými zaužívanými vedeckými názormi, a predovšetkým strach z toho, že na pochopenie mnohých z nich by stupeň nášho súčasného poznania zrejme vôbec nepostačoval.

Na záver stručných informácií o Bielej pyramíde uvediem, že vo svojej architektúre obsahuje – podobne ako aj niektoré iné význačné stavebné monumenty staroveku – tzv. zlatý rez. Zaiste už nejeden čitateľ zabudol mnohé poznatky z geometrie, a tak aspoň v krátkosti opíšem tento geometrický poznatok, známy už z antiky.

Ak rozdelíme úsečku EF prostredníctvom bodu G tým spôsobom, že platia nasledovné vzťahy EF : EG = EG : FG, pričom musí platiť, že EG je väčšie ako FG, potom takýto „rez“ nazývame zlatým rezom. Ak je táto podmienka splnená, potom pri akejkoľvek konštrukcii zlatého rezu dostaneme vždy to isté číslo ako výsledok riešenia podielu EF : EG.

Výška Bielej pyramídy je okolo 300 metrov, dĺžka strany základne je približne 485 metrov. Z týchto hodnôt možno skonštruovať zlatý rez a nájdeme ho aj v ďalších rozmeroch Bielej pyramídy.

Biela pyramída je v provincii Shaanxi. Medzičasom však príslušné čínske úrady zakázali vstup do oblasti Bielej pyramídy a je prísne strážený??!! V jednom budhistickom kláštore provincie existujú  viac ako 5000 rokov staré listiny, kde sa o nej hovorí ako o pradávnej stavbe „bohov“, ktorí ju postavili pre svoje účely.