Začne grécka armáda strieľať do migrantov? Atény nariadili cvičnú streľbu na ostrovoch

02.03.2020 23:18

Jednotky gréckej armády začali v pondelok na gréckych ostrovoch na východe Egejského mora s rozsiahlymi streleckými cvičeniami. Oznámila to grécka televízia, ktorá dostala túto informáciu od gréckeho Ministerstva obrany.

Podľa komentátorov televízie sú tieto cvičenia reakciou aténskej vlády na narastajúci prílev  migrantov z Turecka, ktorí prichádzajú predovšetkým na ostrovy Lesbos, Chios a Samos, ktoré sú nimi už teraz na prasknutie preplnené. Obyvatelia ostrovov sú tak úplne bezmocne vystavení všetkým nepríjemnostiam a nebezpečiam, ktoré z toho pre nich vyplývajú.

Začiatkom roka prichádzalo na ostrovy denne okolo sto migrantov z Turecka. To sa teraz zmenilo a prichádza každý deň miekoľko stovák, napr. len v nedeľu tam prišlo viac ako 700 migrantov.

Tieto čísla oznámila oficiálna grécka spravodajská agentúra ANA-MPA.

Grécki reportéri a žurnalisti, ktorí sú na zmienených ostrovoch, oznámili,  že z tureckého pobrežia prichádzajú stále nové člny na Lesbos. Tiež oznámili, že ostrovania sú čoraz pobúrenejší a agresívnejší z tejto situácie a už atakujú nielen prichádzajúcich migrantov, ktorých posielajú rozhorčene naspät do Turecka, ale aj pobrežnú stráž a policajtov, ktorí nerobia nič pre to, aby  migrantom zabránili vstup na ostrovy.

Situácia hrozí explodovať – ostrovania musia už roky žiť s migrantami, ktorých neustále pribúda a pre ktorých niet dosť miesta v tamojších migrantských táboroch. Z pohľadu turizmu, im hrozí katastrofálna situácia, veď kto by už chcel prísť dovolenkovať tam,  kde je obrovský chaos a nebezpečie, lebo sú tam sú desaťtisícky migrantov na malom priestore. Z nich sú mnohí nebezpečne agresívni, lebo sa im nesplnilo nič z ich snov, ktoré do ich hláv  „naprogramovala“ nemecká kancelárka so svojimi nerealistickými sľubmi.