Začiatok konca? Neohraničený Lockdown na neurčito – Karl Lauterbach zdravotný expert SPD to žiada

07.01.2021 23:35

Prof. Dr. Lauterbach je z politikov majdôležitejším poradcom kancelárky vo veciach týkajúcich sa korony. Žiada od politiky radikálnu zmenu v boji proti pandémii. Má podporu viacerých virológov a politikov. Lauterbach je lekár a profesor na Univerzite v Kolíne n. Rýnom, na katedre klinickej epidemiológie a má aj poslanecký mandát v Bundestagu.

Už pred vrcholovým stretnutím členov vlády a šéfov krajinských vlád, ktoré sa konalo v utorok na tému korona a Lockdown, sa ozývalo mnoho hlasov zo strany lekárských expertov, na čele s Lauterbachom, že je žiadúca radikalizácia korona politiky v Nemecku, lebo vraj počet infikovaných bude naďalej rapídne narastať.

Najdôležitejší medicínsky expert Bundestagu Lauterbach sa tiež zúčastnil vrcholového stretnutia a dôrazne žiadal prítomných šéfov krajinských vlád, ako aj kancelárku a jej vládu, aby zmenili svoju stratégiu v korona politike a prestali s vyhlasovaním Lockdowns, ktoré sú termínované a aby vyhlásili časove neohraničený Lockdown.

Ak sa presadí v Berlíne to, čo chce Lauterbach, tak to bude znamenať začiatok konca pre nemeckú ekonomiku a čo navodí o. i. aj vlnu suicidov, a to oveľa mohutnejšiu, aká v Nemecku je už aj teraz.

Je Lauterbach azda tajným spojencom Číny?

Lebo ak bude európska ekonomika na kolenách, tak ju bude „zachraňovať“ Čína, ale veľmi svojským spôsobom.

S tým čo chce za každú cenu dosiahnuť Lauterbach, veľmi ostro kontrastuje to, čo ešte 30. novembra veľmi explicitne vyhlásil – a to bolo ešte pred spustením druhého Lockdownu v Nememcku – šéf najväčšej spolkovej krajiny, Severného Porýnia-Vestfálska, Armin Laschet:

„Ešte jeden taký rok ako 2020 nevydrží ani naša spolocnosť a samozrejme ani naša ekonomika – nemôžeme trvale všetko zavrieť a štát nemôže mesiac po mesiaci vyrovnávať miliardy, ktoré zablokovaná ekonomika nezarobí. Na budúci rok potrebujeme vymyslieť niečo mimoriadne múdre,  lebo v opačnom prípade zničíme celý štát.“

Preto, ak sa presadí Lauterbach, tak štát, aby finančne nevykrvácal (a mohol platiť aspoň niektoré svoje  záväzky), tak si bude musieť „požičať“ peniaze tých, ktorí ich majú uložené v bankách.

Momentálne celkové zadĺženie nemeckého štátu obnáša nepredstaviteľných 2, 28 bilión eur – a dlh v súčasnosti narastá každú sekundu o 10.424 eur!