Začala sa „nebadane“ 3. svetová vojna? Veď USA a EÚ otvorene dodávajú Ukrajine zbrane proti Rusku

23.04.2022 23:38

Nasledovná informácia sa objavila minulý týždeň. V noci z piatku na sobotu odleteli z Číny štyri veľké transportné lietadlá čínskej národnej armády typu Xian Y-20 smerom východná Európa a pristali v srbskom Belehrade. Krátko potom ich nasledovali ďalšie dve podobné čínske lietadlá. Boli zistné aj identifikačné čísla lietadiel a ako ich uvádza stránka „telegra.ph“, tak znejú:  4287, 427F, 428A, 4285,        4281, 4282

Typ lietadla Xian Y-20 má kódovacie meno Kunpéng a čínsky vojenský žargón ho menuje tučné dievča (pángniu). Čína ho využíva pre vojenské účely, pre pomoc pri katastrofách a pri cieľoch humanitnej podpory. Pri výške 13 000 metrov má dolet okolo 10 000 kilometrov a jeho prípustný užitočný náklad je 60 ton.

Existuje webová stránka, na ktorej možno sledovať globálne všetky pohyby lietadiel: https://globe.adsbexchange.com/

Tu je screenshot s prvými štyrmi čínskymi lietadlami, ktoré pristali v Belehrade: https://telegra.ph/file/bacce096dbd73d5c222b4.png

Lietadlá 4281, 4282 v blízkosti Belehradu zmenili svoj priamočiary let na cikcakovú krivku, a to vo výške približne 1000 metrov. Vojenskí experti to vnímali ako manéver, aký robia lietadlá, keď z nich vyskakujú výsadkári.

V ten deň oznámil austrálsky portál  www.defensenews.com, že Čína dodala Srbsku Anti-Aircraft-Missiles (protilietadlové rakety).

Srbský prezident Aleksandar Vučič nechcel potvrdiť dodávky rakiet FK-3, keď sa ho v sobotu 16.apríla na to opýtali ľudia z The Associated Press. O niečo neskôr ale vyhlásil, že budúci týždeň predstaví „najnovšiu hrdosť“ srbskej armády.

Srbsko sa tak stalo prvou krajinou Európy, ktorá bude mať k dispozícii vysoko účinné čínske rakety. Belehrad už predtým niekoľkokát importoval moderné ruské a čínske zbrane, medzi nimi lietadlá a tanky.

Západ to kritizuje a NATO sa obáva, že Srbsko vyzbrojené modernými čínskymi a ruskými zbraňami by mohlo napadnúť Kosovo, svoju bývalú provinciu, ktorá v roku 2008 proti vôli Belehradu vyhlásila odtrhnutie od Srbska a svoju nezávislosť (niečo podobné Katalánsko nesmie urobiť, nemalo by podporu Západu). Vtedy sa USA a Západ okamžite postavili na stranu Kosova a NATO zasiahlo masívne vojensky proti Srbsku a jeho lietadlá ho zbombardovali a vojensky porazili.

Takže bolo „demokraticky“ vojenskou silou urobené presne to, čo teraz Rusko robí v Donbase, pričom ho teraz Západ označuje  za okupanta a prezidenta Putina za vojnového zločinca.

Rozdiel je ale v tom, že Moskva v Ukrajine zachraňuje životy donbaských Rusov pred tými Ukrajincami, ktorí z nich od roku 2014 zbraňami na príkaz Kyjeva zabili okolo 14 000.

Ale Západ vzal Srbom to, čo bolo vždy srbské a pritom prelieval srbskú krv.

Nezávislosť Kosova dodnes neuznalo Rusko a ani Čína a tí sú pre Srbsko najbližšími priateľmi a i spojencami.