Z akého dôvodu? Berlín „tajne“ povolil zbrane v niektorých Spolkových úradoch!

08.04.2021 23:01

Spolková vláda vydala koncom minulého roku de facto „tíško a tajne“ nariadenie, že pracovníci istých Spolkových úradov, Spolkových služobných pracovísk a Spolkových súdov sa nemusia riadiť vo všetkom spolkovým zákonom o zbraniach.

Nariadenie je veľmi komplexné a obsahuje celé radu komplikovaných paragrafov.

V paragrafe 1, je stanovené, ktoré Spolkové inštitúcie sú  oslobodené od dôležitých ustanovení nemeckého zákona o zbraniach.

To znamená, že ich pracovníci, keď sú v službe, tak smú nosiť zbrane.

Toto je ale absurdné a nemá to nič spoločne s princípmi demokracie. Niečo také je možné len v diktatúrach!

Možno sa oprávnene pýtať, čo to celé má znamenať a aký to má učel. Tiež je zvláštne, že sa to nemedializuje a sa nevysvetluje občanom dôvod, prečo sa tak robí.

A je veľmi pravdepodobné, že to Berlín odporučí Bruselu, aby sa také nariadenie zaviedlo vo všetkých štátoch EÚ.

Z množstva zvlášností tohto pochybného „demokratického“ zákona uvediem aspoň dve nanajvýš „pozoruhodné“ ustanovenia:

V paragrafe 25 zákona o zbraniach stojí, že v Nemecku smú byť používané  len také zbrane, ktoré sú označené – podľa  nového ustanovenia to ale neplatí pre zbrane hore uvedených pracovníkov Spolkových inštitúcií.

Ďalej pre zmiené osoby neplatí paragraf 40 odsek 1 nemeckého zákona o zbraniach, v ktorom je uvedené, ktoré zbrane sú v Nemecku povolené.

V tom istom paragrafe je presne uvedené, ktoré zbrane sú v Nemecku zakázané. O.i. sú to vojenské zbrane a plne samočinné zbrane.       

Toto veľmi zarážajúce  a diktatúrou páchnuce nariadenie  sa objavilo 3. decembra 2020 v Bundesgesetzblatt a možno vychádzať z toho, že 4. decembra 2020 vstúpilo do platnosti.

A možno predpokladať, že napríklad v prípade masových protestov a demonštrácií nájdu zbrane v rukách zmienených pracovníkov aj svoje upotrebenie.