Washington takto otvára dvere 3. svetovej vojne

26.11.2014 11:58

Washington sa rozhodol dodať Kyjevu nové moderné zbrane, aby jeho armádu lepšie vyzbrojil na ďalší útok proti ruskému obyvateľstvu vo východnej Ukrajine. Moskva to vníma ako porušenie dohôd o urovnaní konfliktu. Pretože tak sa jeho politické riešenie veľmi vzďaluje.

Rusko musí pomaly akceptovať, že Spojené Štáty vôbec nemajú záujem na ukončení napätia na Ukrajine. Washington jednoznačne sleduje cieľ použiť Kyjev na oslabenie Ruska. Slabé Rusko a či Rusko na kolenách, degradované len na regionálnu moc – ako to nedávno vyhlásil o Rusku Barack Obama – to slúži vojenským i ekonomickým záujmom Ameriky.

Pre Moskvu by bolo veľkým pokorením, s nedoziernými následkami, keby prenechala ruské obyvateľstvo východnej Ukrajiny nečinne svojvôli a vojenským útokom Kyjevu. Ak by sa Moskva na to pasívne len prizerala, tak by nasledoval útok Kyjeva na Krym a tým aj ďalšie oslabenie pozície Ruska vo svete.

Môj komentár:

Obama úmyselne a zákerne ženie Moskvu do úzkych. Korupčná západná tlač robí z Putina diktátora, pričom nechýbajú ani porovnania s Hitlerom, čo je absurdné a každému, kto má čo len trochu zdravý úsudok, musí byť zjavné, že tu ide o štváčsku a abolútne neobjektívnu kampaň proti Rusku. Tak to vidí aj mnoho rozumných Nemcov i niektorí nemeckí politici, ako napr. SPD politik Mathias Platzeck.

V USA rasisiticky motivaní policajti zabíjajú černošské deti, vraj v mene ochrany zákona a  sebaobrane - čo je zjavná lož - ale nikto sa za to neodváži atakovať Washington, že niečo také nemá s demokraciou nič spoločné. A prezident Obama, sám muž s čiernou kožou - ktorý sa dávno zapredal službe mocných a vplyvných kruhov v USA - nepohne proti tomu ani len prstom. Tento prezident nemá absolútne nič spoločné s iným mužom, s tou istou farbou kože, ale s totálne iným srdcom - s Martinom Lutherom Kingom.

Washington chce svojím počínaním v Ukrajine odstrániť Rusko ako konkurenta. Americké obyvateľstvo ani len netuší, že Washington sa hrá s ohňom a že svet nie je ďaleko pred tým, že tento oheň sa môže naplnom rozhorieť.