Washington Post: „Biden začal ďalšiu vojnu USA“ – Okrem iného aj preto bude prezidentom Donald Trump

23.01.2024 15:03

Demokrati USA sypú a vrhajú rakety a bomby na úbohých chudobných ľudí na Blízkom východe, aby si udržali status quo, a robia to pod zámienkou dosiahnutia cieľov, dôležitých pre celý svet – dodajme, že len pre celý ich svet – a ten sa čoraz viac zmenšuje. A dodajme aj to, že ale sami dobre vedia a priznávajú si, že tieto ciele sa im čoraz viac strácajú navždy v nedohľadne.

 

Washington Post publikoval článok s názvom „Ako Húsíovia sľubujú pokračovať v boji, tak sa USA pripravujú na trvalý konflikt“.

 

„Bude to trvalo udržovaná kampaň“ – tak znie v reči amerického impéria formulka pre novú vojnu USA.

 

Biely Dom a Pentagon sa chystajú na trvalú vojenskú kampaň proti Húsíom v Jemene po tom, čo 10 dní anglo-amerických útokov nedokázalo ukončiť ich útoky a ani oslabiť ich údernú silu na námorný obchod.

 

To napokon ale vyvolalo obavy medzi niektorými predstaviteľmi inak vždy vojnychtivých Demokratov USA, ktorí si odrazu myslia, že vojenská operácia s otvoreným koncom by predsa len nemusela ukončiť krízu.

 

Le News v deviatom odseku svojho článku uznávajú, že „trvalá vojenská akcia“ znamená „vojnu“ a uvádzajú, že nemenovaní americkí predstavitelia sa vyjadrujú takto:

 

 „Neočakávajte, že táto operácia nemôže byť dlhodobá, tak ako predchádzajúce americké vojny v Iraku, Afganistane alebo Sýrii. To je asi také upokojujúce, ako keď podpaľač povie, že nečaká, že zhorí viac domov ako všetky, ktoré vypálil.“

 

Okrem toho môže určite ešte viac zmenšiť šance Joe Bidena na víťazstvo v prezidentských voľbách, ktoré sú ale už teraz takmer nulové.

 

To platí, ale len pokiaľ si Demokrati v zúfalstve z hroziacej porážky nevymyslia „oficiálnu rafinovanú zákernosť“, ktorá môže ovplyvniť voľby v neprospech Trumpa.

 

Uvediem jednu z takých možností v niektorom z ďalších článkov.

 

Na záver ešte krátko z:

 

The Washington Post

 

 

@washingtonpost

 

The Biden administration is crafting plans for a sustained military campaign targeting the Houthis in Yemen, stoking concern about derailing the war-ravaged country’s fragile peace and pulling Washington into another unpredictable Middle Eastern conflict.

 

Preklad: Bidenova administratíva pripravuje plány na trvalú vojenskú kampaň proti Húsíom v Jemene, čo vyvoláva obavy z ohrozenia krehkého mieru vojnou zničenej krajiny a vtiahne Washington do nepredvídateľného nového konfliktu na Blízkom východe.