Washington má aj utajované druhé "Guantanamo" na pôde USA

01.03.2015 22:23

Polícia v Chicagu má k dispozícii už veľa rokov tajný komplex budov pre svoje "špeciálne" výsluchy. Údajní teroristi a nepriatelia USA, ktorí tam boli odvlečení, zmiznú zo sveta buď navždy alebo na veľmi dlhý čas. Z ich výsluchov neexistujú žiadne protokoly ani žiadne záznamy ich pobytu v utajovanej väznici, ktorá oficiálne vôbec neexistuje. A samozrejme, že ich neobhajuje ani žiadny právnik, lebo žiadneho nemôžu skontaktovať. Tajný väzenský komplex sa nachádza vo štvrti Homan Square , v západnej časti Chicaga.


Môj komentár:

 

Nositeľ Nobelovej ceny za mier , Barak Obama, nielenže dodnes nedal uzavrieť Guantanamo na Kube, ako to sľuboval pred svojou prvou voľbou za prezidenta, ale dokonca podporuje a kryje existenciu vlastného Guantanáma číslo 2, v USA, a tak len dokazuje, že Biely Dom za jeho vlády čoraz viac šliape po ľudských právach a sa  priam svetelnou rýchlosťou vzďaluje demokracii. Pred tajným väzením parkujú vojenské autá. V jeho múroch sa podľa ľubovôle nasadzuje "násilie" a používajú sa špeciálne metódy vypočúvania, aby sa vynútili potrebné priznania.

 

Primátor mesta, Rahm Emanuel, je niekdajší šéf Obamovho štábu, a tak spolupráca medzi nimi je v každom smere optimálna a prezident je samozrejme dobre informovaný o tom, čo sa deje za múrami Guantanama v Chicagu.


Akým právom teda môžu USA a Barak Obama kritizovať Rusko za nedostatok demokracie a nedodržiavanie ľudských práv a Vladimira Putina vyhlasovať za nebezpečného diktátora, keď americký prezident a USA prekračujú non plus ultra akékoľvek zákony, keď to vyžadujú "vyššie" záujmy Bieleho Domu !!??