„Vzbura“, Bundeswehr obžalúva: Za chaos v Iraku sú zodpovedné USA

07.03.2018 21:22

Za vlády miláčika kancelárky Merkel, prezidenta Baraka Obamu, by takáto výpoveď od hovorcu Bundeswehru nebola prípustná a bola by scenzúrovaná a určite by jeho ďalšiu karieru znemožnila.  

Predstavitelia Bundeswehru sú rozhorčení  kvôli plánovanému rozšíreniu jeho nasadenia v Iraku. Združenie kritických vojakov Bundeswehru oznámilo:

„Nemáme ani len vhodné lietadlá, ktoré by dopravili našich vojakov na ďalšie nové miesto pôsobenia, o ktorom včera rozhodol vládny kabinet.“

Hovorca Florian Kling potom prezradil to, čo  veľmi kompromituje ministerku obrany Ursulu von der Leyen, lebo keď o tom vie (o čom niet najmenších pochýb), tak je od nej nezodpovedné a trestuhodné, že dala v kabinete svoj súhlas.

Kling totiž povedal, že situácia v Bundeswehri je ohľadne materiálu a ľudí vyslovene katastrofálna a že Bundeswehr je krátko pred kolapsom.

O niečo neskôr vystrelil ešte ďalšiu ostrú salvu na ministerku obrany, keď vyhlásil, že namiesto rozširovania nebezpečnej nemeckej vojenskej misie v Iraku, je potrebné sa konečne zaoberať s tým, ako Bundeswehr z Iraku celkom odvolať, lebo za všetko zlo a choas, ktoré tam teraz vládnu, sú zodpovední len a len Američania.

A ak sa teraz rozšíri pôsobenie Bundeswehru zo severu Iraku aj do okolia Bagdadu, kde je veľká koncentrácia bojovníkov ISIS (o čom západné média takmer nepíšu), tak tam hrozí smrteľné nebezpečie pre nemeckých vojakov.

Mimochodom ide o ťažký hriech Nemecka proti Grundgesetzu (ústava). Tá vyslovene zakazuje nemeckým ozbrojeným silám akékoľvek vojenské aktivity v cudzine.

Nemecký Grundgesetz je sústavne v tomto smere porušovaný.