Intímny vzájomný súvis: Miliardár Soros – ukrajinská vojna – a nemecké médiá

01.05.2023 22:50

George Soros investoval od roku 1990 viac ako 32 miliárd dolárov do budovania globálnej siete mimovládnych organizácií (NGO), akademickej obce, médií a think-tankov, ktoré ovplyvňujú tlač, súdnictvo a politiku.

 

Do roku 2000 nazhromaždil prostredníctvom tejto siete toľko moci, že bol dokonca schopný zvrhnúť vlády prostredníctvom takzvaných „farebných revolúcií“.

 

Miliardový biznis mu priniesol ukrajinský konflikt!

 

Spolu s Obamovou administratívou prispeli k prevratu na Ukrajine v roku 2014 aj aktivisti a mimovládne organizácie pridružení k Sorosovi. Odvtedy je na východe Ukrajiny vojna.

 

Konflikt nesie mnohé znaky sporu dvoch mužov: Georga Sorosa a Vladimira Putina. Nepriateľstvo medzi týmito dvoma mužmi sa datuje od pôsobenia Georga Sorosa v Rusku v 90. rokoch, keď bývalú sovietsku ríšu označoval ako „Sorosovu ríšu“.

 

V roku 2020 sa do Bieleho domu s Joe Bidenom vrátili tie isté sily blízke Sorosovi, ktoré boli zodpovedné za zvrhnutie kyjevskej proruskej vlády v roku 2014: Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken, poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan a námestníčka ministra zahraničných vecí Victoria Nuland.

 

Odvtedy konflikt na Ukrajinu eskaloval až do bodu najväčšieho vojenského konfliktu v Európe od druhej svetovej vojny. Nemecké médiá a nemecká politika spojené so Sorosom neboli od začiatku len neutrálnymi pozorovateľmi tohto konfliktu, ako sa to oficiálne tvrdí.

 

Kúpený mainstream: „lavína propagandy Sorosa“

 

Američan Collin McMahon na príklade nemeckých mainstreamových médií vo svojej obsiahlej publikácii pôsobivo ukazuje, aký silný je vplyv Georga Sorosa. Naposledy sponzoroval 253 mediálnych spoločností po celom svete sumou 131 miliónov dolárov.

 

Jeho mediálna sieť v Nemecku zahŕňa vplyvné ARD, Spiegel a Süddeutsche Zeitung. V neposlednom rade McMahon objasňuje aj to, ako silne sú Sorosovi dôverníci a spolupracovníci prepojení s  nemeckými »verejnoprávnymi« médiami. 

Nespočetné množstvo prominentných novinárov a televíznych zabávačov je priamo napojených na Sorosove mimovládne organizácie. A tak nečudo, že v ARD a ZDF sa neustále vyjadrujú „odborníci“, ktorí patria k Sorosovým organizáciám.

 

Collin McMahon ukazuje, ako k tomu došlo, kto za tým stojí a kto z toho profituje.

 

McMahon je autor, publicista, prekladateľ. Od roku 1998 pracuje aj ako Creative Supervisor pre nemecky hovoriace krajiny a Benelux.

Je aj skvelým znalcom americkej a nemeckej i európskej politiky – hovorí perfektne aj nemecky.