Vymenuje Trump Sidney Powell za mimoriadnu vyšetrovateľku volebného podvodu?

26.12.2020 23:53

. Podľa amerických médií zamýšľa prezident Trump vymenovať  mimoriadneho vyšetrovateľa, ktorý dostane poverenie, aby na základe rozsiahlych právomocí vyšetroval všetky okolnosti, ktoré viedli k volebným podvodom v prezidentských voľbách 2020, a to v rozsahu, aký Amerika ešte nikdy nezažila.

Favoritom na túto pozíciu je právnička Sidney Powell. Ak sa tak má stať, tak sa to musí stať urýchlene, lebo do 6. decembra chýba už len niekoľko dní.

V ten deň bude americký Kongres spočítavať hlasy voliteľov zo všetkých spolkových štátov USA a 6. decembra existuje ešte možnosť napadnúť volebné výsledky a ich spochybniť, tak ako boli nahlásené a evidované.

V piatok 18. decembra sa konali dôležité porady v Bielom Dome a okrem Trumpa a jeho poradcov, Rudyho Giulianiho, bola prítomná aj Sidney Powell. Aj nasledovnú nedeľu a pondelok bola Powell opäť v Bielom Dome.

Z toho možno usudzovať, že je nanajvýš pravdepodobné, že ak Trump vymenuje mimoriadneho vyšetrovateľa vo veci vyšetrovania volebného podvodu, tak to bude Powell.

Kto presne je táto žena? Powell je bývalá prezidentka Americkej právnickej akadémie. Predtým, ako si založila  vlastnú právnickú kanceláriu, tak pracovala ako štátna prokurátorka v Texase.

V USA je pokladaná za mimoriadne odvážnu a nekompromisnú právničku.