Východ strednej Európy je európskejší a kresťanskejší ako západ Európy

30.06.2021 23:11

Ak chceme, aby štát bol funkčný a dlhodobo životaschopný,  tak je potrebné, aby existoval aspoň minimálny konsenzus v najdôležitejších veciach pre spoločnosť, ktorá ho tvorí.

Tento konsenzus je takmer vo všetkých štátoch západnej Európy v dôsledku rýchlych a prevratných demografických zmien už extrémne narušený a  mimoriadne destabilizovaný.

Dôsledok toho: Francúzsko sa už nachádza fakticky v občianskej vojne, Nemecko a Španielsko tam smerujú.

Západné médiá o tejto destabilizácii mlčia, lebo v opačnom prípade by museli obviniť liberálne vlády západnej Európy, že ju zapríčinili svojou liberálnou politikou „korektnosti“.

Liberálne vlády západnej Európy vedome navodili etnickú demografickú revolúciu v  EÚ, ktorá spôsobila prudkú štrukturálnu zmenu v zložení pôvodného kresťanského obyvateľstva.

Prúdy migrantov z neeurópskych krajín s úplne odlišnou kultúrou a iným náboženstvom spôsobili na Západe veľké problémy, ktoré nielenže pretrvávajú, ale nebezpečne narastajú.

Západ Európy takto postupne stráca svoj pôvodny európsky charakter a samozrejme aj kresťanský charakter. Kresťanské kostoly sa na Západe prakticky už vôbec nestavajú, naproti tomu mešít je čoraz viac a tento trend sa ďalej stupňuje.

Či sa nám to páči alebo nie, tak „vďaka“ liberálnym vládam západnej Európy musíme akceptovať, že život v  Európe sa masovým príchodom neeurópskeho obyvateľstva vo všetkom mení a samozrejme aj v oblasti politiky. Tá sa v mnohom dokonca stáva nepriateľskou a macošskou k vlastnému pôvodnému obyvateľstvu.

Chorvátsko, Maďarsko,Poľsko, Bulharsko, Slovensko a ďalšie stredoeurópske krajiny si zatiaľ udržiavajú svoju tradičnú európsku a kresťanskú kultúru. Preto konajme všetko pre to, aby to ešte dlho tak ostalo!

Dokedy ale vydržia odolávať neúprosnému tlaku Bruselu a Berlína, je sotva predpovedateľné. Isté ale je jedno, tlak sa bude zvyšovať čoraz viac.