Východ Nemecka: Protesty proti vojne, sankciám a plynovej kríze; šéf krajinskej vlády ale hovorí o novom hnutí fašistov!

13.10.2022 23:46

Len v najhorších totalitách vyhlasujú diktátori mierové protesty za fašistické hnutia a potom na ich účastníkov možno okamžite strieľať kvôli ochrane „demokracie“. Urobil to teraz však šéf vlády Durínska Bodo Ramelow (Ľavica), v údajne demokratickom Nemecku, kde ústava vyslovene zaručuje právo na demonštrácie – a to je predsa vyjadrenie spoločnej slobodnej mienky demonštrujúcich, ktorí ju prejavujú na verejnosti.

V prípade toho čo teraz urobil ministerský predseda Ramelow, je začiatok diktátorstva už urobený – chýba už len (zatiaľ!) streľba!

Ramelow je rodák zo západného Nemecka a prišiel na východ až vtedy, keď vedel, že ho tam čaká vysoká funkcia. Zrejme dodnes nepochopil, že východní Nemci sú celkom iní, ako jeho rodáci.

A extrémne to platí pre Sasov – dokážu veľmi zaťato bojovať za pravdu a spravodlivosť,  a to bez ohľadu na prípadné straty. A Ramelow je pre nich len obyčajný votrelec zo Západu, ktorý prišiel medzi nich len za kariérou a nie z lásky k ich východnému Nemecku.

Východné Nemecko oznámilo spolkovej vláde v Berlíne svojským východonemeckým spôsobom, že má už dosť jej katastrofálnej politiky, ktorá ničí všetko, čo si Nemci vybudovali:

„Genug ist genug, jetzt beginnt unser heißer Herbst auf den Straßen.“ – „Dosť je dosť, teraz sa začne naša horúca jeseň na uliciach.“

Demonštrácie východných Nemcov sa začali už v lete a na jeseň sa rozbehli naplno. V pondelok sa demonštrovalo v desiatkach miest východného Nemecka. Len v Meklenbursku-Prednom Pomoransku demonštrovali tisícky občanov v pätnástich mestách. Musel to priznať aj mainstream. Už si to nedovolí ignorovať - aj keď demonštrácie sú proti politke vlády - lebo ide o veľké masové protesty, ktoré budú čoraz masovejšie, a to už nemôže zamlčať ani mainstream.

Demonštranti niesli nespočetné „protivládne“ transparenty ako:

„Koniec s klamstvami o dodávkach plynu“, „My predsa nemôžeme zachraňovať celý svet“, „Na Ukrajine to predsa nie je naša vojna!“, „Protestujeme proti explózii cien a sme za mier a slobodu“, „Protestujeme proti následkom ukrajinskej vojny u nás!“........

Protestujúci nesú mnoho ruských zástav a hlasne žiadajú mierové rokovania a nie vojnu. Žiadajú aj okamžité zastavenie dodávok zbraní Ukrajine a zrušenie protiruských sankcií.

Bodo Ramelov označil tieto protesty za mimoriadne nebezpečné. Pre mainstreamový Die Zeit vyhlásil, že na východe vzniká jedna nová Pegida.

Ľavicový „demokrat“ Ramelow:

„Tu sa zhromažďuje všetko, čo patrí do pravicového spektra a siaha to až po najextrémnejšie pravicové štruktúry.“

Opozičný politik Ramelow v tomto prípade nerobí opozičnú politiku, ale dáva sa tu do „služby pre vládu“ a difamuje lživo protrestujúcich. Ramelow naliehavo varuje pred stranou Freie Sachsen (Aliancia nezávislých voličov – Sasov) a stranou Freie Thüringer (Strana slobodných voličov v Durínsku), ktoré úzko spolupracujú s AfD. Pričom podľa neho vedú ich aktivity k jednemu novému fašistickému hnutiu.

Keď politici typu Ramelowa nemajú žiadne odpovede na oprávnený hnev a pobúrenie občanov, tak je najjednoduchšie ich difamovať ako fašistov.