Vplyv a moc salafistov a džihadistov v Nemecku nebezpečne narastá

21.06.2014 13:06

Vo Frankfurte - ale platí to aj pre niektoré iné nemecké veľkomestá - vplyv salafistov čoraz viac rastie. Vystupujú veľmi sebavedome a nebezepečne agresívne. Ohrozovanie a provokácie z ich strany voči obyvateľstvu sa zosiľňujú. Ich cieľom je infiltrácia kresťanov islamom a salafisticko-džihadistickou ideológiou. Snažia sa "loviť" najmä duše mladých, so spoločnosťou nespokojných ľudí, ktorí sú frustrovaní a majú pocit, že civilizácia Západu a kresťanstvo v ničom nenapĺňa ich ideály. Vo Frankfurte sú islamisti takí prezentní ako nikdy dosiaľ. Od začiatku roka sa množia prípady konfrontácie s mužmi zo salafistickej scény.

Početní sociálni pracovníci mesta podávajú svojim predstaveným správy o tom ,že boli atakovaní a rušení pri svojich aktivitách v rôznych štvrtiach Frankfurtu salafistami. Učiteľky viacerých škôl zažívajú ako ich niektorí žiaci, 15 až 18 roční, z jedného dňa na druhý ich začnú nenávistne atakovať - po infiltrácii salafistickými ideami.

Pred niekoľkými týždňami vnikli do budovy výstavy umenia vo frankfurtskom Portikuse traja islamisti. Prítomných urážali a atakovali. Ako dôvod uviedli argument, že výstava uráža islam a jednoducho odcudzili korán, ktorý bol súčasťou vystavovaného diela God is great britského umelca Johna Lathama. Korán ležal pri Biblii a Talmude a knihy nevercov sú nehodné toho, aby boli v blízkosti posvätnej knihy islamu. Výstava bola okamžite ukončená pre oprávnené obavy organizátora pred ďalšími výpadmi salafistov.

Z podobných dôvodov bol vo Frankfurte zatvorený aj jeden Dom mladých a jedno múzeum.

Agresívne akcie islamistov vo Frankfurte sa množia a ak sa zo strany politikov nič proti tomu neurobí, tak moc a hrozba islamistickej ideológie bude dosahovať skutočne povážlivé rozmery.

 

Môj komentár:

 

Vo Frankfurte je pri moci čierno-zelená vláda, a tá je totálne pasívna proti prehmatom salafistov a islamistov. Vec, ktorá sa udiala v Portikuse sa už dostala aj pred hessenskú krajinskú vladu vo Wiesbadene, ale tamojší politici akoby stále neboli schopní (alebo nechcú?) realizovať, že Frankfurt má skutočne nebezpečný problém s verejnými provokáciami salafistov. Niet divu, lebo strana zelených v Nemecku je čoraz viac ovládaná politikmi, ktorí buď pochádzajú z krajín islamu (napr. z Iránu, Iraku, Turecka, atď.), alebo sa narodili z rodičov-muslimov v Nemecku a zotrvávajú v tradícii islamu. 

Ako príklad vo Frankfurte slúži komunálna politička Eskandari-Grüneberg, ktorá sa narodila v Teherane, ale už veľmi skoro prišla do Nemecka, kde vyštudovala psychológiu a vydala sa za Nemca. Podľa nej každý, kto nejakým spôsobom kritizuje islam a islamistov, tak je netolerantný a je podozrivý z pravicového extremizmu, alebo je aspoň jeho tajným prívržencom. Už v roku 2007, keď nemeckí obyvatelia z frankfurtskej štvrti Hausen  - v tom čase tam žilo 40 percent muslimov - vyjadrili obavy pred problémami, súvisiace s ich integráciou, tak táto dáma verejne vyhlásila, že keď sa im tam nepáči, tak aby sa odtiaľ vysťahovali. Pre mnohých nemeckých zelených politikov je každý, kto poukazuje na nejaké problémy, ktoré priniesol islam do Nemecka, netolerantný a islamofóbny.