Volebný plagát AfD v Sasku pohoršuje mainstream médiá, ale veľmi nadchol voličov!

05.07.2019 23:29

Jeho posolstvo je výrazné a dokonale vystihuje situáciu, v ktorej sú ženy v Nemecku v súvislosti s príchodom veľkého množstva utečencov.

To, čo tento plagát symbolizuje, je skutočnosť reálneho nebezpečia, ktoré vychádza z mladých slobodných mužov utečencov a ktoré potenciálne hrozí každej žene.

Motívom plagátu je sexuálne zneužívanie a znásilňovanie žien utečencami. Na plagáte je fotografia nahej mladej ženy, ktorá je v izbe pripútaná k radiátoru. Nakláňa sa k nej temná postava s nožom v ruke – nápis na plagáte: 

Pfefferspray hilft nich immer, gute Politik schon – darum AfD -  Pfefferspray nepomôže vždy, dobrá  politika áno – preto AfD

Tlačový hovorca AfD frakcie v Saskom krajinskom parlamente, Andreas Harlaß predstavil volebný plagát na svojom Facebooku.

Veľká väčšina reakcii, ktoré dostal, ukazovala palec hore. Niektorí voliči AfD mu dokonca napísali, že posolstvo plagátu malo byť ešte ostrejšie a že na fotke mala byť reálna obeť znásilnená migrantom, aj s  plným menom.

Harlaß je spokojný s veľkým množstvom súhlasných reakcií a aj s tým, že plagát AfD je prvým zo všetkých ostatných, ktorý sa dostal do médii a vzbudil veľkú pozornosť. Dodal, že skvele polarizuje a vyvoláva veľké množstvo diskusií, a to je dobre pre AfD.