Voľby v Rakúsku. Bude Kurz 15.10. kancelárom? Špinavá kampaň proti nemu!

07.10.2017 17:04

Pre EÚ i pre Merkel hrozí nebezpečie, ak sa Sebastian Kurz tento mesiac stane novým rakúskym kancelárom. Momentálne preferencie ukazujú, že jeho strana ÖVP (34 percent) jasne vedie pred SPÖ a FPÖ ( obe 24 percent).

A práve rakúski sociálni demokrati robia proti Kurzovi špinavú kampaň.

Potom, ako sa odhalilo, kto stál za touto hanebnou kampaňou, tak generálny sekretár SPÖ Georg Niedermühlbichler odstúpil zo svojej funkcie.

15. októbra sa konajú u našich susedov paramentné voľby.

Aj v Nemecku je veľa politikov CDU a Zelených, ktorí si neželajú zvolenie Kurza za kancelára. O. i. aj preto, lebo je veľkým kritikom utečeneckej politiky kancelárky.

Za kampaňou proti Kurzovi je istý Tal Silberstein, ktorý bol pred niekoľkými týždňami zatknutý v Izraeli kvôli podozreniu z prania špinavých peňazí.

Bol politickým poradcom SPÖ, ktorá sa od neho po prepuknutí aféry rýchlo dištancovala. SPÖ sa snaží voličov všemožne presvedčiť, že na stranu mal minimálny vplyv, čo je však lož.

Z iniciatívy Silbersteina  vznikli na Facebooku stránky „Wir für Sebastian Kurz“ a „Die Wahrheit über Sebastian Kurz".

Obe mali poškodiť jeho povesť a tak mu odobrať voličov. Skoncipoval ich  Silberstein a jeho spolupracovníci ich prevádzkovali a starali sa o spávnu „muníciu“ proti Kurzovi. Boli niekoľko stotisíc krát nakliknuté. Stránka „Wir für Sebastian Kurz“ bola urobená tak, že budila dojem, že ju urobili ľudia blízki Kurzovej ÖVP. Boli na nej však často také parole a výpovede, ktoré boli rasisticky a extrémisticky podfarbebné a  niektoré dokonca podávané ako citáty Kurza, čo bola lož. Napriek tomu mu uškodili a hoci 

ÖVP dlho žiadala zmazanie tejto stránky, nedialo sa nič. V hre mali prsty mocní odporcovia Kurza.

Bol tam napr. takýto text:

„Tisícky migrantov čakajú v Taliansku na to, aby sa dostali do strednej Európy. Organizácie NGO hrozia, že ich dopravia do Rakúska. Chceme to pripustiť?“

Zámer nepriateľov Kurza bol zrejmý. Časť prívržencov Kurza od neho odskočí, keď si prečítajú také extrémistické vety. A naozaj. Viacerí napísali na Facebook, že Kurza nebudú voliť.

Ešte zákernejšia je stránka „Die Wahrheit über Sebastian Kurz“.

Tá má vyvolať dojem, že ju vytvorila strana FPÖ. Tu bol úmysel zničiť „dvoch nepriateľov jednou ranou“. Táto stránka na jednej strane obsahovala silné populistické vyjadrenia, ktoré škodili samotnej  FPÖ a na strane druhej tam boli tvrdenia, ktoré podkopávali dobré meno Kurza. Medziiným tam bola  informácia, že Kurza podporuje miliónmi miliardár George Soros. Početným Kurzovým voličom sa už len pri zmienke mena Soros dvíha žalúdok.

Ako sa ale teraz ukazuje po odhalení kampane, tak Kurz je morálnym víťazom, a to mu s istotou prinesie ešte väčšiu podporu voličov. Ak sa Kurz stane spolkovým kancelárom Rakúska, tak sa dá očakávať tvrdé smerovanie rakúskej politiky voči Merkel i voči Bruselu ohľadom utečeneckej politiky EÚ.

Kurz je jednoznačne aj za zlepšenie vzťahov s Moskvou a za zrušenie sankcií.

Mediálni i politickí štváči z Nemecka posúvajú Kurza „nenápadne“ do toho istého extrémistického kúta, kam zaradili aj AfD.

A Kurz ako kancelár urobí to, čo bude mať vplyv aj na Nemecko – veľmi extrémne obmedzí príliv utečencov do Rakúska a vyšle tak jasný signál Merkel, že je na strane Viktora Orbana.

Utečenci áno, ale nie hospodárski a kriminálni, preto musí byť robená prísna selekcia – to je v tomto smere téza Sebastiana Kurza.

Aj tento prípad poukazuje na to, že naša západná demokracia je čoraz prehnitejšia a skorumpovanejšia a že v nej nevládne ľud – démos – ale ju ovládajú len záujmy mocných a superbohatých. Démos je len manipulovaný a klamaný.

 

ö