Vojnoví štváči USA sa pripravujú na vojnu s Čínou: Vydajú na to zatiaľ „len“ 858 miliárd dolárov!

14.12.2022 23:30

To je nový vojenský rozpočet USA a je to astronomická suma. A je určená na zbrane a muníciu a k tomu prídu ešte vysoké, takzvané vedľajšie výdavky, tie ostávajú  nevyčíslené.

Ak by Biely Dom dal túto obrovskú sumu na odstránenie veľkej biedy a núdze miliónov svojich občanov, tak by v USA nebol nikto, kto len biedne živorí a sotva môže prežiť.

Ale Joe Biden sa radšej pripravuje na veľkú vojnu s Čínou, pritom Peking nikdy ničím nenaznačil, že sa chystá zaútočiť na USA.  Ani nerobí žiadne vojenské manévre v blízkostiu brehov USA. Práve naopak, sú to USA, ktoré provokujú vysielaním svojho vojnového námorníctva do blízkosti brehov Číny.

USA už raz – pred niekoľkými desaťročiami – verili a dúfali, že čoskoro dostanú pod kontrolu celú Čínu, a to pomocou Čankajšeka a jeho armády, ktorého výdatne podporovali zbraňami a miliardami dolárov.

Robili to podobne ako dnes podporujú Zelenského v boji proti Rusku, dúfajúc, že zvíťazí a že Rusko sa potom rozpadne a stane sa korisťou Ameriky.  

Keby sa bolo Čankajšekovi podarilo v Číne zvíťaziť, tak by USA boli ovládli celú  Čínu a následne i Áziu a boli by absolútnym a jediným svetovým hegemónom. Čankajšek po porážke svojej armády ušiel na Tajwan, kde založil vlastnú „Čínsku republiku“, v ktorej vládol ako diktátor za podpory USA až do roku 1975, keď zomrel.

Aj preto USA akoby Tajwan pokladali za svoju „dŕžavu“ a za každú cenu si ho chcú podržať, aj keď de facto patrí Číne, podobne ako Krym Rusku.

Z nového astronomicky vysokého vojenského rozpočtu dostane veľkú časť aj vojenské  námorníctvo USA.

Američania dodali Ukrajine v posledných mesiacoch zbrane v hodnote 50-100 miliárd dolárov. Tvrdia to nemenované zdroje. Zároveň oficiálne americké zdroje priznávajú, že v dôsledku toho sa z veľkej  časti vyprázdnili vlastné zásoby zbraní. Preto sa USA chcú urýchlene a dobre pripraviť na možný vojenský konflikt s Čínou.