Vojaci so zdravotným postihnutím po Covid-vakcíne žalujú kanadskú armádu o pol miliardy dolárov

30.06.2023 23:20

V Kanade bola podaná skupinová žaloba za poškodenie očkovaním spôsobené experimentálnymi vakcínami proti Covid, za očkovacie mandáty a za zlé zaobchádzanie s nezaočkovanými vojakmi zo strany nadriadených. Toto by mohlo byť globálne prelomové, ak by to vyhralo na súde. Preto si možno dobre predstaviť, aký tlak vyvinie vláda na sudcov, aby žalobu zamietli.

 

Okolo 330 súčasných a bývalých zamestnancov kanadských ozbrojených síl (CAF) ktorí tvrdia, že boli poškodení mandátmi na podávanie experimentálnych vakcín proti Covidu, podalo hromadnú žalobu proti vysokopostavenému kanadskému vojenskému personálu.

 

Žiadajú náhradu škody vo výške približne 500 miliónov dolárov.

V žalobe podanej 21. júna na federálnom súde sa tvrdí, že CAF zanedbal svoje povinnosti tým, že svojim zamestnancom unáhlene predstavil netestovaný produkt a vykreslil túto experimentálnu génovú terapiu ako účinnú „vakcínu“, pričom vedome robil nepravdivé tvrdenia o jej bezpečnosti a účinnosti a presadzoval ich mandát bez toho, aby umožňoval akúkoľvek inú alternativu odmietnutia očkovania okrem prepustenia zo služby.

 

Žalobcovia tvrdia, že kanadské ozbrojené sily zneužili svoju moc a poškodili vojakov a ich rodiny prostredníctvom nátlaku, diskriminácie a ohrozenia ich kariéry a úspechov. Žalobcovia preto dôsledne vedú kampaň, aby zabránili tomuto zneužívaniu moci.

 

Z tohto dôvodu podali aj žaloby proti niekoľkým jednotlivcom vrátane generála Wayna Eyra, generálporučíka Frances Allena, Anite Anand, Jody Thomas a ďalším. To sú vojenskí hodnostári, ktorí sa bezpodmienečne podriadili rozkazom bábky WEF - Justina Trudeaua.

 

Na jeseň roku 2021 kanadské ozbrojené sily zaviedli povinné očkovanie proti Covid-19 pre všetkých členov. Tí, ktorí to odmietli, boli vylúčení podľa Kódexu 5(f), vzťahujúceho sa na vojakov, ktorí boli považovaní za nespôsobilých na ďalšiu službu z dôvodu osobných slabostí alebo iných problémov, ktoré neúmerne zaťažujú CAF.

 

To malo za následok rezignáciu stoviek príslušníkov armády, ktorí sa nechceli podriadiť tomuto mandátu. Po roku, v októbri 2022 ale CAF zrušil očkovací mandát a  očkovanie proti Covid-19 už nebolo podmienku služby, ale naďalej vyžadoval povinné očkovanie tých, ktorí vykonávali určité prevádzkové funkcie.

 

V žalobe sa uvádza aj to, že CAF veľmi zneužil svoje právomoci tým, že nedodržal niektoré zákony, ktoré obmedzujú jeho činnosť. To malo za následok fyzické aj psychické týranie nezaočkovaných jedincov zo strany dôstojníkov poverených CAF. Kanadské ozbrojené sily tiež podľa žaloby porušili zákony o súkromí, výbere liečebného postupu, informovanom súhlase a náboženskom presvedčení. Okrem toho žaloba tvrdí, že CAF úmyselne neposkytol dôstojníkom úplné a presné informácie o požiadavkách na očkovanie a zneužil systém sťažností, aby zabránil členom v poskytovaní pomoci.