Vo svete islamu je čoraz viac hrobov žien chránených pred nekrofilnými moslimskými mužmi

05.05.2023 16:44

Nekrofília sa v posledných rokoch stáva v islamskom svete čoraz väčším problémom. Dôvodom je, že najmä v krajinách ako Pakistan, Afganistan alebo Egypt sú hroby nedávno zosnulých žien a dievčat často znesvätené moslimskými mužmi, ktorí majú krátko po ich pochovaní sex s ich telami.

Jeden prípad z Pakistanu vnáša do tohto nekrofilne barbarského aktu ešte viac svetla. Tam nechali rodičia dievčatka krátko po jej pohrebe hrob dodatočne zabezpečiť železnou bránou.

Informoval o tom podrobne článok v pakistanskej tlači:

Pakistan: Parents padlock graves of deceased daughters to prevent necrophilia

 

Islamskí učenci povoľujú znesvätenie mŕtvol!

 

Ak sa pozrieme na islamské právne názory mnohých islamských„učencov“, je jasné, že tento „fenomén“ je tolerovaný a či dokonca propagovaný.

 

Citované z (Kanz al-'Ommal v Sunan al Aqwal wa al-Af'al, zväzok 16, s. 158):

 

Alahov prorok si vyzliekol rúcho, obliekol ho Om Ali a spal s ňou v jej hrobe, hádzali preto po ňom špinu a hovorili:

'Ó posol Alahov, videli sme ťa robiť niečo, čo ešte nikto neurobil. '

On im ale povedal:

,Dal som na ňu svoje rúcho, aby mohla nosiť rajské rúcho a spal som s ňou v jej hrobe, aby som ju oslobodil od hrobových múk.‘

 

Citát z: (Abd Al-Hameed Al-Sharawani, Howashi al-Sharwani (Al-Qubra, Egypt: Al-Maktabah Al-Tojariah, 1983, zväzok 1, s. 263):

 

 "Nie je potrebné znova umyť mŕtvu ženu, ak s ňou jej manžel má sex po jej smrti....A neexistuje žiadny trest pre niekoho, kto má sex s mŕtvou ženou alebo obmedzuje sex na sex s mŕtvou ženou."

 

Citované z: (Mishkat al-Masabih 1715) :

 

Anas povedal: „Bol som pri tom, keď bola pochovaná dcéra Posla Božieho. Sedel pri hrobe a videl som, ako mu z očí tiekli slzy. Potom sa on spýtal:

„Je niekto z vás, kto nemal včera v noci pohlavný styk?“

Abu Talha odpovedal, že nemal, načo ho on požiadal, aby zostúpil do jej hrobu, čo aj urobil. Buchari to rozprával.“

 

 

Knihy Shafi'i, Hanbali a Hanafi tiež uvádzajú:

 

Sexuálny styk s mŕtvou ženou nie je „cudzoložstvo“, v preklade z „كتب الشافعية والحنابلة والأتناف تشاحأحناف نككاف وجة الميتة "ليس زنا" Youm 7, 21. september 2017  

 

 

Podobných citátov a výpovedí existuje v islame ešte viacero.

 

„Taliban má sex s mŕtvymi telami,“ prezradila 22. augusta 2021 v indických médiách afganská žena, ktorá ušla do Indie. 

Urobila tak v rozhovore pre OpIndia

 

Povedala, že Taliban má sex s mŕtvolami. Žena, ktorá na News18 dostala meno Muskan, pracovala na polícii v Afganistane a do Indie prišla zo strachu z Talibanu.

Pokračovala:

„Znásilňujú aj mŕtve ženy. Je im jedno, či je ten človek mŕtvy alebo živý... Viete si to predstaviť?“

 

V Pakistane v roku 2022 neznámi muži vykopali hrob tínedžerky a znásilnili jej telo, vtedy bolo vypočúvaných 17 podozrivých.

 

Egyptské ženy  v roku 2012 požadovali zákony proti znesväteniu mŕtvol a proti pedofílii

 

„Egyptské ženy naliehajú na poslancov, aby neprijímali zákony o skorých manželstvách a o sexe po smrti,“ to bol titulok článku od Abeera Tayela v Al Arabiya, 25. apríla 2012:

 

Egyptská Národná rada žien (NCW) apelovala na islamistami ovládaný parlament, aby neprijal dva kontroverzné zákony, ktoré ovplyvňujú minimálny vek na uzavretie manželstva a umožňujú manželovi mať sex s manželkou do šiestich hodín od smrti manželky. (.......).

 

Odvolanie bolo podané v správe od Dr. Mervat al-Talawi, šéfky NCW a doručenej hovorcovi Egyptského ľudového zhromaždenia Dr. Saad al-Katatnimu. V nej písala aj o ťažkej situácii egyptských žien, najmä po ľudovom povstaní, ktoré viedlo k pádu prezidenta Husního Mubaraka vo februári 2011.

 

Išlo o dva zákony: Jeden, ktorý legalizuje manželstvo pre dievčatá vo veku 14 rokov, a druhý, ktorý umožňuje manželovi mať sex so svojou manželkou do šiestich hodín od jej smrti.

 

Kontroverzné diskusie o nekrofilnom sexe sa vo svete islamu rozbehli po tom, ako v máji 2011 vyhlásil o tejto záležitosti marocký imám Zamzami Abdul Bari, že nakoľko manželstvo je platné aj po smrti, tak manžel má právo mať sex aj so svojou mŕtvou manželkou. Taký sex označil ako „rozlúčkový sex“ a „demokraticky“ ešte dodal, že samozrejme aj žena má tiež rovnaké právo na sex so svojím mŕtvym manželom.

 

A podľa všetkého v priebehu roka prenikol jeho výrok ohľadne sexu so zosnulou manželkou a zosnulým manželom aj do Egypta.

 

Na záver dodám, že mám preštudovaný Korán i Bibliu od A po Z, ale na rozdiel od Koránu nie sú v Biblii žiadne zmienky o nekrofilných sexuálnych aktoch a ani žiadne "odporúčania" k takým aktom.