Vlna rozhorčenia v Nemecku! AfD žiada po brutálnom skupinovom znásilnení dievčiny vo Freiburgu zákaz vychádzania pre azylantov

28.10.2018 23:27

Tisícky Nemcov prejavujú svoje rozhorčenie v sociálnych sieťach po tom ako pred niekoľkými dňami bola veľkou skupinou mladých sýrskych azylantov celé hodiny znásilňovaná vo Freiburgu 18 ročná dievčina.

Takmer všetky komentáre sa nesú v znamení zničujúcej kritiky vlády a justície, ktoré podľa užívateľov sietí sú zodpovední za to, čo sa stalo vo Freiburgu.

Zatiaľ čo niektorí ministri a politici CDU vyjadrili ako vždy len alibistickým spôsobom  ľútosť nad tým, čo sa mladej žene stalo, žiada šéf AfD Jörg Meuthen: 

„Die Politik muß dringend Maßnahmen zum Schutz unserer Frauen ergreifen. Eine Ausgangssperre für Asylbewerber wäre eine solche Maßnahme.  Wenn deutsche Soldaten Monate in Kasernen verbringen könnten, dann sei das auch den Asylbewerbern zuzumuten“ – preklad: „Politika musí okamžite urobiť také opatrenia, ktoré zabezpečia ochranu našich žien. Zákaz vychádzania pre azylantov by bolo také opatrenie.   Keď môžu nemeckí vojaci stráviť v kasárňach celé mesiace, potom možno niečo také urobiť aj s azylantami.“

Sympatizanti Zelených a Ľavice Meuthena atakovali a jeho požiadavku označili za rasisticko-nacistickú. K samotnému znásilneniu sa ale nevyjadrovali.

Plne súhlasím s Jörgom Meuthenom, ale uviesť do praxe jeho požiadavku je aj v rovine teórie sotva možné.

Viacerí nemeckí žurnalisti a politológovia dávajú katastrofálne výsledky hesenských volieb pre CDU a SPD, kde obe vládne strany stratili svorne takmer 11 percent voličov, do súvisu aj s barbarským znásilnením vo Freiburgu.

Alice Weidel z AfD kritizovala to, že v podstate sa znásilňovatelia azylanti nemusia po takých ohavných skutkoch, ako  teraz vo Freiburgu, obávať žiadnych konzekvencií. Povedala:

„Primitívne a surové skupiny migrantov sa dopúšťajú najodpornejších znásilnení, lebo dobre vedia, že im nehrozia žiadne konzekvencie.“

Šéfka parlamentnej frakcie AfD, Beatrix von Storch žiada, že ak budú azylanti, ktorí vo Freiburgu znásilňovali, odsúdení, tak si musia tresty odsedieť vo väzniciach v krajine, z ktorej pochádzajú.

Je výsmechom, že minister vnútra Bádenska-Württemberska chválil v súvislosti so znásilnením 18 ročnej prácu freiburskej polície, ktorá sa v tomto prípade ale ničím mimoriadnym nevyznamenala.

Ani jediným slovom sa ale nezmienil, že urobí všetko pre to, aby títo zločinci, čo surovo znásilňovali mladú ženu, boli okamžite vyhostení z Nemecka.

V tomto zmysle kritizoval ministra aj hovorca AfD Ralf Özkara. A ako sa dalo očakávať, tak od kancelárky neprišlo k prípadu vo Freiburgu žiadne vyjadrenie.