Vladimír Putin už v roku 2012 hovoril o možnosti zavraždenia ruského opozičného politika kruhmi, ktoré chcú zničiť Rusko

03.03.2015 00:53

Na webovskej stránke Informationclearinghouse možno nájsť do angličtiny preložené video, kde Vladimír Putin už vo februári v roku 2012 oznamuje, že ruská vláda vychádza z toho, že isté kruhy v cudzine by mohli zorganizovať vraždu nejakého významného opozičného ruského politika, aby tak vyrobili nedobrovoľného martýra a vrhli tým spôsobom podozrenie z jeho zavraždenia na ruskú vládu, čím by Moskvu mohli pred svetom démonizovať.

V jednom článku na tej istej stránke napísal autor The Saker, že ruská opozícia, ktorá je financovaná Washingtonom, sa nepripojila, tak ako to očakával Biely Dom, k západnej mediálnej kampani proti Putinovi.

Je možné, že ruské mimovládne organizácie, ktoré financuje Washington, sa čiastočne poučili z udalostí na Ukrajine, kde ukrajinskému národu bola Amerikou nanútená vláda, ktorá vedie nezmyselnú krvavú vojnu proti vlastným ľuďom.

Ako najpravdepodobnejšie vysvetlenie zavraždenia Borisa Nemcova sa ponúka téza, že CIA vzhľadom na fakt, že Nemcov mal len päť percentnú podporu obyvateľstva a Putin až 85 percent, prišla k názoru, že mŕtvy martýr je pre USA viac hodný ako opozičný politik so slabou podporou. Ako sa ale zdá, táto taktika v Rusku nevyšla. Indíciou na to, že zabitie Nemcova je súčasťou stratégie CIA, je jednotná reakcia amerických Mainstream-médií.

 

dokončenie:

 

New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, rádio NPR a ďalšie koruptné médiá reagovali po zavraždení Nemcova článkami a analýzami, podľa ktorých je za vraždu zodpovedný ruský prezident Putin.

 

28. februára tvrdil v rozhovore s rádiom NPR ruský exilant B., ktorý je konformný s ruskou opozíciou, že Nemcov je veľmi nebezpečným politickým protivníkom Putina a že veľká časť Rusov ho podporuje. Jeho absurdná a nepravdivá výpoveď nebola vôbec korigovaná. NPRP je vysielač, ktorý má veľmi blízko k republikánom a americkým koncernom, ktoré ho finančne podporujú.

Môj komentár:


Vladimír Putin vyhlásil, že sa bude osobne starať o to, aby vyšetrenie vraždy Borisa Nemcova prebiehalo čo najdôkladnejšie. Ak ale ruskí vyšetrovatelia narazia na fakty, ktoré preukážu učasť CIA na odstránení Nemcova, tak možno s istotou predpokladať, že Moskva takú informaciu nezverejní. V prípade, že nebude možné zistiť, kto ho zavraždil, tak Biely Dom príde s vyhlásením, že Rusi to zatajujú, lebo za vraždu sú sami zodpovední. Ruskí vyšetrovatelia už naznačili, že mladá atraktívna, 23-ročná Ukrajinka, ktorá Nemcova sprevádzala a bola po jeho boku, keď padli výstrely, ktoré znamenali jeho smrť, by mohla byť kľúčovou osobou tohto prípadu. Možné je, že v tejto súvislosti Nemcov mal niečo do činenia s nejakým dôležitým šéfom významnej ruskej mafie. V každom prípade platí, že každý, kto svoje informácie poberá z amerických médií, tak sa nedozvie nikdy skutočnú pravdu o tom, prečo bol Nemcov zavraždený a ani to, aké boli súvislosti týkajúce sa tejto vraždy.