Vladimír Putin urobil prezidentovi Bidenovi neobyčajnú veľmi pozoruhodnú ponuku

21.03.2021 23:11

Minulý týždeň, krátko po tom, ako Joe Biden v interview označil prezidenta Putina za vraha, sa ho ruskí žurnalisti ešte raz počas tlačovej konferencie na to pýtali. Ruský prezident využil túto príležitosť na to, aby urobil Bielemu Domu prekvapujúcu ponuku. Navrhol, aby sa uskutočnil medzi oboma prezidentami televízny rozhovor za účelom ztransparentniť svetovej verejnosti problémy, ktoré existujú medzi Ruskom a USA.

Podľa Putina taký verejný rozhovor, ktorý by bol autenticky prenášaný televíziou, by bol  mimoriadne zaujímavý pre oba národy – ruský i americký.

Putin o.i. v tejto veci povedal:

„Posledný raz vyšla iniciatíva pre náš telefonát od prezidenta Bidena. Teraz navrhujem americkému prezidentovi, aby sme v našej diskusii pokračovali.

Mám ale jednu podmienku – rozhovor sa musí konať live, a to v priamej otvorenej diskusii. A myslím si, že by to bolo zaujímavé aj pre mnoho iných krajín – za bezpečnosť našej planéty sú zodpovedné dve najväčšie atómové mocnosti.

Je mnoho vecí, o ktorých by sme mali hovoriť. Napr. o našich bilaterálnych vzťahoch, o strategickej stabilite, o riešení regionálnych konfliktov, ktorých je mnoho, aj o boji proti pandémii. Ako je známe, tak situácia v USA nie je jednoduchá, my sme na tom lepšie. Aj v tomto smere si môžeme vymeniť skúsenosti a poznatky.

Ale ešte raz prízvukujem, tento rozhovor musí byť priamy a live.“

Biely Dom ešte na túto ponuku nereagoval.

Kto pozná situáciu a vie, aký je ruský prezident inteligentný, v reči pohotový a obratný a Joe Biden, ktorý by mu bol vydaný v priamom rozhovore takpovediac úplne napospas, by nemal proti nemu žiadnu šancu a bol by to nerovný súboj, tak chápe prečo Biely Dom nereaguje.