Vladimír Putin udelil Edwardovi Snowdenovi ruské občianstvo. Tým zároveň pripomenul svetu špinavosti USA

26.09.2022 23:40

Prezident Putin v pondelok 26. septembra podpísal dekrét, na základe ktorého bolo Edwardovi Snowdenovi, niekdajšiemu spolupracovníkovi tajných služieb USA, udelené štátne občianstvo Ruskej Federácie.

Snowden odovzdal viacerým žurnalistom v roku 2013 množstvo dokumentov, z ktorých vyplynulo, že americká tajná služba NSU  v spoluprácii s britskou tajnou službou GCHQ vykonávajú  celosvetovú internetovú špionáž všetkého a všetkých (aj spojencov). Špiónujú politikov i vlády a robia aj priemyselnú špionáž, ktorá pomáha ekonomike USA a Británie na úkor iných ekonomík, aj spojencov.

Snowden žije v Rusku od roku 2013 a už dávno dostal politický azyl.

Vykonal hrdinsky a neobojácne nesmierne záslužnú prácu pre celý svet, keď odhalil zákerné špinavosti a absurdné konanie vlád USA a Británie, ktoré ukazujú, že chcú určovať a diktovať ako tajní diktátori bezohľadne a bez rešpektu celému svetu svoje vlastné pravidlá.

V USA hrozí Snowdenovi odsúdenie na doživotné väzenie za trestný čin špionáže, a to napriek tomu, že bol v roku 2016 nominovaný na Nobelovu cenu mieru. Samozrejme, že ju nedostal. O to sa určite postarala vláda USA a azda dokonca sám Barak Obama, „skvelý“ nositeľ Nobelovej ceny za mier, za ktorého vlády viedli USA toľko vojen, ako za žiadneho iného prezidenta USA.

 To je neuveriteľný a brutálny výsmech všetkých skutočných demokratov a cynický výsmech spravodlivosti. Tí, ktorí sa dopustili najnehanebnejšej špionáže a voči všetkým, a to beztrestne, tí chcú obžalovať Snowdena zo špionáže a velezrady USA.

V tejto súvislosti si povedzme, že Rusko poskytlo a poskytuje azyl veľmi mnohým ľuďom, prenasledovným na Západe z politických dôvodov. Medzi nimi sú aj početní žurnalisti, napr. z Kanady, Holandska, Nemecka.

O tom ale západný mainstream nenapíše ani slovo, lebo by musel napísať veľmi nepríjemné pravdy o totalite demokracie na Západe a ak má takzvaná demokracia Západu aj totalitné štruktúry, tak už nemožno hovoriť o skutočnej a pravej demokracii.