Vladimír Putin je pevne rozhodnutý dosiahnuť všetky ciele Moskvy v Ukrajine

07.03.2022 23:24

Ruský prezident ich presadí buď rokovaniami alebo zbraňami. Vyhlásil to Emmanuel Macron po nedeľňajšom rozhovore s ruským prezidentom.

Macron oznámil, že Putin ho uistil, že jeho vojaci nikde v Ukrajine neútočia na obyvateľstvo a samozrejme ani na atómové elektrárne, ako to píšu západné médiá. A povedal aj to, že ruská strana urobila všetko pre to, aby ukrajinskí občania mohli odísť z obkľúčených miest a že teraz zodpovednosť za to je už len na Ukrajincoch.

Ešte dodám, že ruské Ministerstvo obrany v nedeľu vyslovilo ostré varovanie na adresu dvoch západných susedných štátov Ukrajiny, kde sa nachádza väčšie množstvo ukrajinských vojenských lietadiel.

Jeho hovorca Igor Konašenkov povedal:

„Takmer celé bojaschopné vzdušné sily kyjevskéj vlády boli zničené. Vieme však zo spľahlivých informačných zdrojov, že viacero ukrajinských bojových lietadiel odletelo do Rumunska a Moldavska.

Ak tamojšie letiská budú slúžiť ako základne pre tieto lietadlá a im umožnia robiť nálety proti ruskej armáde, tak to budeme pokladať za zamiešanie sa týchto krajín do ozbrojeného konfliktu, a to by bol nepriateľský ak to proti Rusku.“